Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć,wydrążyć i pokroić w kostkę.Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą Fix soczysty kurczak z patelni.

Krok 2

Do garnka z wodą 500ml dodać bulionetkę pieczeniową oraz warzywa, kurczaka,doprawić ketchupem i tymiankiem.Gotować około 20 minut pod przykryciem,przed końcem wrzucić umyte, pokrojone w kostkę jabłko.Następnie zagęścić mąką rozprowadzoną w sosie i zagotować ciągle mieszając.

Krok 3

Fix Chrupiace placki wymieszać z wodą oraz jajkiem i odstawić na 10 minut. Smażyć na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podawać z leczo kurczakowym.Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej