Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć,wydrążyć i pokroić w kostkę.Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą Fix soczysty kurczak z patelni.

Krok 2

Do garnka z wodą 500ml dodać bulionetkę pieczeniową oraz warzywa, kurczaka,doprawić ketchupem i tymiankiem.Gotować około 20 minut pod przykryciem,przed końcem wrzucić umyte, pokrojone w kostkę jabłko.Następnie zagęścić mąką rozprowadzoną w sosie i zagotować ciągle mieszając.

Krok 3

Fix Chrupiace placki wymieszać z wodą oraz jajkiem i odstawić na 10 minut. Smażyć na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podawać z leczo kurczakowym.Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej