Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć,wydrążyć i pokroić w kostkę.Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą Fix soczysty kurczak z patelni.

Krok 2

Do garnka z wodą 500ml dodać bulionetkę pieczeniową oraz warzywa, kurczaka,doprawić ketchupem i tymiankiem.Gotować około 20 minut pod przykryciem,przed końcem wrzucić umyte, pokrojone w kostkę jabłko.Następnie zagęścić mąką rozprowadzoną w sosie i zagotować ciągle mieszając.

Krok 3

Fix Chrupiace placki wymieszać z wodą oraz jajkiem i odstawić na 10 minut. Smażyć na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podawać z leczo kurczakowym.Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki z gulaszem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej