Placki ziemniaczane z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z marchewką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Krok 2

Warzywa mieszamy z mąką, jajkami oraz przyprawami: solą, pieprzem i Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 3

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z ketchupem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej