
Składniki
12 plastrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
30 mililitrów
250 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.
Krok 3
Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.
Krok 4
Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej