Placki ziemniaczane ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

30 mililitrów

250 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.

Krok 3

Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.

Krok 4

Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej