Placki ziemniaczane ze szpinakiem i serem: przepis | Przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 plastrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

30 mililitrów

250 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.

Krok 3

Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.

Krok 4

Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej