
Składniki
0.7 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
10 gramów
15 gramów
5 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść i pokrój w kostkę szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę.

Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż mięso, dodaj cebule i czosnek. Jak się zrumienią dodaj mieloną ostrą i słodką paprykę oraz kminek i pozwól, żeby przyprawy również się podsmażyły.

Krok 3
Zalej całość 700 ml wody, dodaj kostkę Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Duś powoli około 30 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj świeżą, podsmażoną paprykę.

Krok 4
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Gulasz na końcu dopraw świeżym majerankiem i podawaj natychmiast, na świeżo usmażonych, chrupiących plackach.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki po węgiersku
Chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem, czyli tak zwane placki po węgiersku, znaleźć można w menu większości polskich restauracji. Warto pokusić się jednak o to, by przyrządzić je samodzielnie w domu – nie jest to wbrew pozorom danie skomplikowane. Chrupiące placki po węgiersku z aromatycznym mięsnym sosem są potrawą, której każdy powinien spróbować!
Dla kogo?
Jedni serwują placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, inni z kleksem kwaśnej śmietany... Są i tacy, którzy lubią je w wersji na słodko, czyli posypane cukrem. Jeśli jednak chcesz, aby zrobione przez ciebie ziemniaczane placki prezentowały się wyjątkowo okazale, podaj je po węgiersku – w omaście z gęstego, lekko pikantnego gulaszu. Placek po węgiersku i sos – tego zestawu nie można rozdzielać!
Na jaką okazję?
Podawaj na obiad lub kolację. Zobaczysz, że prosty przepis na placki po węgiersku wykorzystać można nawet podczas hucznego przyjęcia. Goście będą wniebowzięci.
Czy wiesz, że?
Przed smażeniem mięso możesz obtoczyć w mące. Dzięki temu prostemu zabiegowi będzie jeszcze bardziej kruche i soczyste, a ziemniaczane placki po węgiersku zyskają niezwykle kuszące towarzystwo!
Dla urozmaicenia:
Gotowe placki po węgiersku posyp posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Z czym jeszcze podawać placek po węgiersku? Przepis, prosty i szybki w przygotowaniu, może uwzględniać surówkę z kapusty pekińskiej lub białej rzepy.