PRZEPISY.PL

Kto nie zna placków po węgiersku? Ten super smaczny symbol polsko węgierskiej przyjaźni bardzo łatwo zrobić w domu. Do dzieła!

Placki po węgiersku - autor: przepisy.pl

Placki po węgiersku

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
585
osób dodało do Mniamlisty
585
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • słodka papryka10 gr
  • ostra papryka10 gr
  • majeranek (najlepiej świeży)15 gr
  • kminek5 gr
  • koncentrat pomidorowy30 gr
  • tłuszcz do smażenia
Placki po węgiersku – krok 1

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w kostkę szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę.
Placki po węgiersku – krok 2

Krok 2

Cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż mięso, dodaj cebule i czosnek. Jak się zrumienią dodaj mieloną ostrą i słodką paprykę oraz kminek i pozwól, żeby przyprawy również się podsmażyły.
Placki po węgiersku – krok 3

Krok 3

Zalej całość 2 litrami wody, dodaj kostkę Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Duś powoli około 30 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj świeżą, podsmażoną paprykę.
Placki po węgiersku – krok 4

Krok 4

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Placki po węgiersku – krok 5

Krok 5

Gulasz na końcu dopraw świeżym majerankiem i podawaj natychmiast, na świeżo usmażonych, chrupiących plackach.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

233
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
820
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
296
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
259
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe