Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Twoje placki będą smakowały doskonale, ponieważ do stworzenia Fixu Chrupiące Placki Ziemniaczane użyliśmy prawdziwych ziemniaków, które za Ciebie utarliśmy i ususzyliśmy.

Powiązane produkty

Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Serem po Francusku
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
ziemniaki (62 %), skrobia, sól jodowana, cebula (2,3 %), olej kukurydziany, przeciwutleniacz: PIROSIARCZYN sodu. Może zawierać seler, gluten (zboża), jaja, mleko, gorczycę i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane

Któż nie przepada za plackami ziemniaczanymi? Chrupiące, złociste i niesamowicie aromatyczne. Można je jeść na wiele sposobów – z sosem grzybowym, gulaszem lub bez żadnych dodatków. Daj się zaskoczyć smacznym daniem, które na długo zostanie w twojej pamięci. Przygotuj opakowanie Knott Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane, poznaj kilka prostych kroków do przyrządzenia potrawy i… zapraszamy do kuchni!

Krok 1

Do miski wsyp zawartość opakowania Knorr Fix. Dodaj jajko oraz 2,5 szklanki zimnej wody. Całość porządnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, by wszystkie składniki dobrze się połączyły, tworząc gęstą masę.

Krok 2

Na patelni o szerokim dnie dobrze rozgrzej ¾ szklanki oleju. Dużą łyżką wykładaj ciasto, tworząc nieduże okrągłe placuszki.

Krok 3

Placki smaż z każdej strony. Gdy będą miały złocisty kolor, przełóż je na papierowy ręcznik kuchenny, który wchłonie większość oleju.

Krok 4

Gotowe placki ziemniaczane podawaj, póki są gorące. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, sosem węgierskim, grzybowym lub odrobiną pikantnego gulaszu. Pycha!