
Knorr Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane
Twoje placki będą smakowały doskonale, ponieważ do stworzenia Fixu Chrupiące Placki Ziemniaczane użyliśmy prawdziwych ziemniaków, które za Ciebie utarliśmy i ususzyliśmy.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane
Któż nie przepada za plackami ziemniaczanymi? Chrupiące, złociste i niesamowicie aromatyczne. Można je jeść na wiele sposobów – z sosem grzybowym, gulaszem lub bez żadnych dodatków. Daj się zaskoczyć smacznym daniem, które na długo zostanie w twojej pamięci. Przygotuj opakowanie Knott Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane, poznaj kilka prostych kroków do przyrządzenia potrawy i… zapraszamy do kuchni!
Krok 1
Do miski wsyp zawartość opakowania Knorr Fix. Dodaj jajko oraz 2,5 szklanki zimnej wody. Całość porządnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, by wszystkie składniki dobrze się połączyły, tworząc gęstą masę.
Krok 2
Na patelni o szerokim dnie dobrze rozgrzej ¾ szklanki oleju. Dużą łyżką wykładaj ciasto, tworząc nieduże okrągłe placuszki.
Krok 3
Placki smaż z każdej strony. Gdy będą miały złocisty kolor, przełóż je na papierowy ręcznik kuchenny, który wchłonie większość oleju.
Krok 4
Gotowe placki ziemniaczane podawaj, póki są gorące. Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, sosem węgierskim, grzybowym lub odrobiną pikantnego gulaszu. Pycha!