Męskie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Męskie placki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

93

696 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

993 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2019 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

100 mililitrów

150 mililitrów

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce.

Męskie placki - Krok 1

Krok 2

Przygotuj ciasto Knorr - zawartość opakowania przesyp do miseczki, dodaj jajko oraz 2 i 1/2 szklanki wody. Całość wymieszaj.

Męskie placki - Krok 2

Krok 3

Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, pieprz cayenne i posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Męskie placki - Krok 3

Krok 4

Przesmażone mięso i ser dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj dokładnie.

Męskie placki - Krok 4

Krok 5

Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor formując duże placki. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Męskie placki - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Andrzej Świderski

    Andrzej Świderski , 27.01.2019

    super, zamiast ciasta knot starłem normalne ziemniaki:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Misztal

    Marek Misztal , 24.09.2018

    to musi być smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej