Męskie placki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

81

620 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

786 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1556 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

100 mililitrów

150 mililitrów

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce.

Męskie placki - Krok 1

Krok 2

Przygotuj ciasto Knorr - zawartość opakowania przesyp do miseczki, dodaj jajko oraz 2 i 1/2 szklanki wody. Całość wymieszaj.

Męskie placki - Krok 2

Krok 3

Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, pieprz cayenne i posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Męskie placki - Krok 3

Krok 4

Przesmażone mięso i ser dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj dokładnie.

Męskie placki - Krok 4

Krok 5

Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor formując duże placki. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Męskie placki - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Andrzej Świderski

    Andrzej Świderski, 27.01.2019

    super, zamiast ciasta knot starłem normalne ziemniaki:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Misztal

    Marek Misztal, 24.09.2018

    to musi być smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Męskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej