
Składniki
700 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
100 gramów
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z Przyprawą Knorr, papryką słodką i rozgniecionym zielem angielskim.

Krok 2
Marynatą nasmaruj karkówkę, odstaw na czas przygotowywania reszty składników.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na złocisty kolor dodając rozkruszony liść laurowy i margarynę.

Krok 4
Karkówkę włóż do naczynia żaroodpornego zalej przesmażonymi składnikami i szczelnie przykryj.

Krok 5
Piecz karkówkę w temp. 180 C ok 60 min. podlewając wytopionymi sokami.

Krok 6
Podawaj pokrojoną w plastry na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka pieczona
Soczysta i pikantna karkówka pieczona smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mięso posmaruj marynatą przygotowaną m.in. z musztardy, słodkiej papryki i ziela angielskiego. Następnie polej je oliwą z podsmażonymi na niej cebulą, czosnkiem i liściem laurowym. Tak przyrządzone mięso piecz w szczelnie przykrytym naczyniu żaroodpornym. Podczas pieczenia karkówki powinno się ją polewać wytopionymi sokami, aby zachowała soczystość i nabrała głębokiego smaku. Gotowe mięso podawaj na obiad z pieczonymi ziemniakami, zestawem surówek lub sałatką ze świeżych warzyw. Będzie też dobrze smakowało serwowane na zimno, jako dodatek do kanapek. W połączeniu z sałatką jarzynową, marynowanymi lub świeżymi warzywami i wybranym sosem karkówka zamieni się w smaczną przekąskę. Szczególnie dobrze będzie się komponować z sosem tatarskim lub musztardowym. To dobra propozycja na świąteczną potrawę, która sprawdzi się jako uroczysty posiłek, ale też zimna zakąską. Przygotuj karkówkę pieczoną według podanego przepisu.



































