
Składniki
700 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
100 gramów
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z Przyprawą Knorr, papryką słodką i rozgniecionym zielem angielskim.

Krok 2
Marynatą nasmaruj karkówkę, odstaw na czas przygotowywania reszty składników.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na złocisty kolor dodając rozkruszony liść laurowy i margarynę.

Krok 4
Karkówkę włóż do naczynia żaroodpornego zalej przesmażonymi składnikami i szczelnie przykryj.

Krok 5
Piecz karkówkę w temp. 180 C ok 60 min. podlewając wytopionymi sokami.

Krok 6
Podawaj pokrojoną w plastry na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka pieczona
Soczysta i pikantna karkówka pieczona smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mięso posmaruj marynatą przygotowaną m.in. z musztardy, słodkiej papryki i ziela angielskiego. Następnie polej je oliwą z podsmażonymi na niej cebulą, czosnkiem i liściem laurowym. Tak przyrządzone mięso piecz w szczelnie przykrytym naczyniu żaroodpornym. Podczas pieczenia karkówki powinno się ją polewać wytopionymi sokami, aby zachowała soczystość i nabrała głębokiego smaku. Gotowe mięso podawaj na obiad z pieczonymi ziemniakami, zestawem surówek lub sałatką ze świeżych warzyw. Będzie też dobrze smakowało serwowane na zimno, jako dodatek do kanapek. W połączeniu z sałatką jarzynową, marynowanymi lub świeżymi warzywami i wybranym sosem karkówka zamieni się w smaczną przekąskę. Szczególnie dobrze będzie się komponować z sosem tatarskim lub musztardowym. To dobra propozycja na świąteczną potrawę, która sprawdzi się jako uroczysty posiłek, ale też zimna zakąską. Przygotuj karkówkę pieczoną według podanego przepisu.