Karkówka pieczona z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona z młodą kapustą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem.

Krok 2

Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej