Karkówka pieczona z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona z młodą kapustą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem.

Krok 2

Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej