
Składniki
1.5 kilograma
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę umyj, oczyść z błon i przerostów mięsa.

Krok 2
Natrzyj posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr, pozostaw w chłodnym miejscu przez około 6 godzin.

Krok 3
Po tym czasie karkówkę obsmaż na patelni, zawiń w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 120 minut.

Krok 4
Powstały z pieczenia sos przelej do garnuszka, wymieszaj z sosem Knorr. Jego objętość wyrównaj do około 300 mililitrów. Całość zagotuj.

Krok 5
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki, przesmaż na patelni z majerankiem i dodaj do gorącego, ale nie gotującego się sosu. Karkówkę podawaj pokrojoną w plastry, z kaszą gryczana, polaną obficie sosem z kawałkami jabłek.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej