Pieczona karkówka wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona karkówka wieprzowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę umyj, oczyść z błon i przerostów mięsa.

Pieczona karkówka wieprzowa - Krok 1

Krok 2

Natrzyj posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr, pozostaw w chłodnym miejscu przez około 6 godzin.

Pieczona karkówka wieprzowa - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie karkówkę obsmaż na patelni, zawiń w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 120 minut.

Pieczona karkówka wieprzowa - Krok 3

Krok 4

Powstały z pieczenia sos przelej do garnuszka, wymieszaj z sosem Knorr. Jego objętość wyrównaj do około 300 mililitrów. Całość zagotuj.

Pieczona karkówka wieprzowa - Krok 4

Krok 5

Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki, przesmaż na patelni z majerankiem i dodaj do gorącego, ale nie gotującego się sosu. Karkówkę podawaj pokrojoną w plastry, z kaszą gryczana, polaną obficie sosem z kawałkami jabłek.

Pieczona karkówka wieprzowa - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • magda Kubińska

    magda Kubińska , 21.10.2016

    pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona karkówka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczona karkówka wieprzowaPieczona karkówka wieprzowa

Karkówkę umyj, oczyść z błon i przerostów mięsa.