
Składniki
1 sztuka
400 gramów
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 szklanki
1 łyżka
50 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki namocz w winie przez 3 godziny.
Krok 2
Do przesianej mąki wbij jajko i dodaj stopione masło
Krok 3
Dolewając wodę zagnieć elastyczne ciasto.
Krok 4
Orzechy oraz osączone śliwki posiekaj i wymieszaj z miodem, goździkami i cynamonem.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj i powycinaj kółka. Ponakładaj farsz i składaj na pół , mocno zlepiając brzegi.
Krok 6
Ugotuj w posolonym wrzątku, podawaj polane stopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej