
Składniki
1 sztuka
400 gramów
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 szklanki
1 łyżka
50 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki namocz w winie przez 3 godziny.
Krok 2
Do przesianej mąki wbij jajko i dodaj stopione masło
Krok 3
Dolewając wodę zagnieć elastyczne ciasto.
Krok 4
Orzechy oraz osączone śliwki posiekaj i wymieszaj z miodem, goździkami i cynamonem.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj i powycinaj kółka. Ponakładaj farsz i składaj na pół , mocno zlepiając brzegi.
Krok 6
Ugotuj w posolonym wrzątku, podawaj polane stopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej