Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, umyj i pokrój w ćwiartki. Kapustę pokrój w mniejsze kawałki.

Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - Krok 1

Krok 2

Polędwice oczyść, pokrój w paski i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - Krok 2

Krok 3

Dodaj grzyby, podsmaż chwile razem, dodaj wodę, Fix Knorr i kapustę. Wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z kiełkami fasoli i ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 27.09.2020

    Bardzo smaczne, szybko ugotowane

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybamiPolędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami

Zachwyt nad grzybami, rosnącymi w naszych lokalnych lasach jest w pełni uzasadniony. Borowiki, kurki i podgrzybki to prawdziwe rarytasy! Czasem jednak warto zerknąć w stronę bardziej egzotycznych frykasów. Mieliście już okazję próbować grzybów shitake? A może nie wiecie, jak się z nimi obchodzić? Z naszym przepisem na polędwiczki wieprzowe wszelkie wątpliwości odejdą na bok i prędko nie wrócą.

Dla kogo?

Receptura, która zadowoli kucharzy, lubiących apetyczne zamieszanie w kuchni. Z jednej strony na talerzach pojawią się dobrze znane polędwiczki wieprzowe, ale z drugiej towarzyszyć im będą azjatyckie, orientalne grzyby. Taki miszmasz jest na stołach bardzo pożądany.

Na jaką okazję?

Zbliża się rocznica ślubu, a może bez okazji chcecie zrobić drugiej połówce pyszną niespodziankę? Nie bez powodu mówi się o tym, że do serca najłatwiej dotrzeć przez żołądek – spróbujcie z naszym przepisem na wieprzowe polędwiczki.

Czy wiesz, że?

Grzyby shitake spotykane są przede wszystkim na terenach Chin, Japonii oraz Półwyspu Indochińskiego.

Dla urozmaicenia:

Kapustę pekińską w przepisie na polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami możecie zastąpić kapustą pak choi.