Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
400 gramów
100 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
200 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść, umyj i pokrój w ćwiartki. Kapustę pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2
Polędwice oczyść, pokrój w paski i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Dodaj grzyby, podsmaż chwile razem, dodaj wodę, Fix Knorr i kapustę. Wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Możesz podawać z kiełkami fasoli i ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami
Zachwyt nad grzybami, rosnącymi w naszych lokalnych lasach jest w pełni uzasadniony. Borowiki, kurki i podgrzybki to prawdziwe rarytasy! Czasem jednak warto zerknąć w stronę bardziej egzotycznych frykasów. Mieliście już okazję próbować grzybów shitake? A może nie wiecie, jak się z nimi obchodzić? Z naszym przepisem na polędwiczki wieprzowe wszelkie wątpliwości odejdą na bok i prędko nie wrócą.
Dla kogo?
Receptura, która zadowoli kucharzy, lubiących apetyczne zamieszanie w kuchni. Z jednej strony na talerzach pojawią się dobrze znane polędwiczki wieprzowe, ale z drugiej towarzyszyć im będą azjatyckie, orientalne grzyby. Taki miszmasz jest na stołach bardzo pożądany.
Na jaką okazję?
Zbliża się rocznica ślubu, a może bez okazji chcecie zrobić drugiej połówce pyszną niespodziankę? Nie bez powodu mówi się o tym, że do serca najłatwiej dotrzeć przez żołądek – spróbujcie z naszym przepisem na wieprzowe polędwiczki.
Czy wiesz, że?
Grzyby shitake spotykane są przede wszystkim na terenach Chin, Japonii oraz Półwyspu Indochińskiego.
Dla urozmaicenia:
Kapustę pekińską w przepisie na polędwiczki wieprzowe z orientalnymi grzybami możecie zastąpić kapustą pak choi.