Kurczak po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

200 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj mieszankę warzyw oraz grzyby i smaż 5 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Zalej całość wodą i wsyp Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ryżem i świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z warzywamiKurczak po chińsku z warzywami

Na polskich ulicach rzadko dziwi widok lokali serwujących chińskie przysmaki. Różnorodne dania pochodzące z tej części świata dla coraz większej liczby smakoszów nie stanowią już ekscentrycznej nowinki. Nie musicie polegać wyłącznie na restauracyjnej karcie dań. Soczyste mięso i chrupiące warzywa podane w towarzystwie wyrazistego sosu w postaci kurczaka po chińsku z łatwością przygotujecie samodzielnie.

Dla kogo?

Codzienne obowiązki macie szczegółowo rozplanowane i z tego powodu często patrzycie na zegarek. Wydaje się, że w tak dużym pośpiechu nie uda się wygospodarować czasu na przyrządzenie domowego posiłku? Z kurczakiem po chińsku z warzywami wszystko jest możliwe!

Na jaką okazję?

Pomysł na obiad, a może kolację na ciepło? Sami zdecydujcie, kiedy macie ochotę na talerz pełen azjatyckich inspiracji.

Czy wiesz, że?

Pojawiające się w przepisie na kurczaka grzyby shimeji pochodzą z terytorium Azji Wschodniej. W środowisku naturalnym rosną na… drzewach, najczęściej bukowych. W Europie najłatwiej jest znaleźć je w formie suszonej.

Dla urozmaicenia:

Dla zaostrzenia smaku kurczaka po chińsku warto dodać drobno posiekaną papryczkę chili.