Kurczak po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak po chińsku z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

200 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj mieszankę warzyw oraz grzyby i smaż 5 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Zalej całość wodą i wsyp Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ryżem i świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z warzywamiKurczak po chińsku z warzywami

Na polskich ulicach rzadko dziwi widok lokali serwujących chińskie przysmaki. Różnorodne dania pochodzące z tej części świata dla coraz większej liczby smakoszów nie stanowią już ekscentrycznej nowinki. Nie musicie polegać wyłącznie na restauracyjnej karcie dań. Soczyste mięso i chrupiące warzywa podane w towarzystwie wyrazistego sosu w postaci kurczaka po chińsku z łatwością przygotujecie samodzielnie.

Dla kogo?

Codzienne obowiązki macie szczegółowo rozplanowane i z tego powodu często patrzycie na zegarek. Wydaje się, że w tak dużym pośpiechu nie uda się wygospodarować czasu na przyrządzenie domowego posiłku? Z kurczakiem po chińsku z warzywami wszystko jest możliwe!

Na jaką okazję?

Pomysł na obiad, a może kolację na ciepło? Sami zdecydujcie, kiedy macie ochotę na talerz pełen azjatyckich inspiracji.

Czy wiesz, że?

Pojawiające się w przepisie na kurczaka grzyby shimeji pochodzą z terytorium Azji Wschodniej. W środowisku naturalnym rosną na… drzewach, najczęściej bukowych. W Europie najłatwiej jest znaleźć je w formie suszonej.

Dla urozmaicenia:

Dla zaostrzenia smaku kurczaka po chińsku warto dodać drobno posiekaną papryczkę chili.