
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
200 gramów
200 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju.

Krok 2
Dodaj mieszankę warzyw oraz grzyby i smaż 5 min.

Krok 3
Zalej całość wodą i wsyp Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.


Dobra rada:
Możesz podawać z ryżem i świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z warzywami
Na polskich ulicach rzadko dziwi widok lokali serwujących chińskie przysmaki. Różnorodne dania pochodzące z tej części świata dla coraz większej liczby smakoszów nie stanowią już ekscentrycznej nowinki. Nie musicie polegać wyłącznie na restauracyjnej karcie dań. Soczyste mięso i chrupiące warzywa podane w towarzystwie wyrazistego sosu w postaci kurczaka po chińsku z łatwością przygotujecie samodzielnie.
Dla kogo?
Codzienne obowiązki macie szczegółowo rozplanowane i z tego powodu często patrzycie na zegarek. Wydaje się, że w tak dużym pośpiechu nie uda się wygospodarować czasu na przyrządzenie domowego posiłku? Z kurczakiem po chińsku z warzywami wszystko jest możliwe!
Na jaką okazję?
Pomysł na obiad, a może kolację na ciepło? Sami zdecydujcie, kiedy macie ochotę na talerz pełen azjatyckich inspiracji.
Czy wiesz, że?
Pojawiające się w przepisie na kurczaka grzyby shimeji pochodzą z terytorium Azji Wschodniej. W środowisku naturalnym rosną na… drzewach, najczęściej bukowych. W Europie najłatwiej jest znaleźć je w formie suszonej.
Dla urozmaicenia:
Dla zaostrzenia smaku kurczaka po chińsku warto dodać drobno posiekaną papryczkę chili.