Kurczak po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

200 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj mieszankę warzyw oraz grzyby i smaż 5 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Zalej całość wodą i wsyp Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.

Kurczak po chińsku z warzywami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ryżem i świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z warzywamiKurczak po chińsku z warzywami

Na polskich ulicach rzadko dziwi widok lokali serwujących chińskie przysmaki. Różnorodne dania pochodzące z tej części świata dla coraz większej liczby smakoszów nie stanowią już ekscentrycznej nowinki. Nie musicie polegać wyłącznie na restauracyjnej karcie dań. Soczyste mięso i chrupiące warzywa podane w towarzystwie wyrazistego sosu w postaci kurczaka po chińsku z łatwością przygotujecie samodzielnie.

Dla kogo?

Codzienne obowiązki macie szczegółowo rozplanowane i z tego powodu często patrzycie na zegarek. Wydaje się, że w tak dużym pośpiechu nie uda się wygospodarować czasu na przyrządzenie domowego posiłku? Z kurczakiem po chińsku z warzywami wszystko jest możliwe!

Na jaką okazję?

Pomysł na obiad, a może kolację na ciepło? Sami zdecydujcie, kiedy macie ochotę na talerz pełen azjatyckich inspiracji.

Czy wiesz, że?

Pojawiające się w przepisie na kurczaka grzyby shimeji pochodzą z terytorium Azji Wschodniej. W środowisku naturalnym rosną na… drzewach, najczęściej bukowych. W Europie najłatwiej jest znaleźć je w formie suszonej.

Dla urozmaicenia:

Dla zaostrzenia smaku kurczaka po chińsku warto dodać drobno posiekaną papryczkę chili.