Kurczak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
375 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój na cztery części. Kalafiora pokrój w różyczki.

Kurczak po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W misce połącz Fix Knorr, wodę oraz śmietanę.

Kurczak po indyjsku - Krok 2

Krok 3

W naczynie żaroodporne wyłóż kurczaka i warzywa. Całość zalej sosem.

Kurczak po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Piecz w piekarniku pod przykryciem 40 min w 180 st. C. Następnie odkryj i piecz jeszcze dodatkowo 10 min.

Kurczak po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem lub chlebkiem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po indyjskuKurczak po indyjsku

Kurczak to bardzo uniwersalny produkt, który umożliwia szybkie przygotowanie codziennego posiłku lub zrobienie popisowej, świątecznej potrawy. Mimo to każdy przepis może kiedyś się znudzić. Potrzebujecie inspiracji na smaczne i zaskakujące danie z drobiem takie jak kurczak po indyjsku? Rozpocznijcie smakowitą podróż do Indii!

Dla kogo?

Przepis na kurczaka idealny dla kucharzy, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w przyrządzaniu nieco bardziej egzotycznych potraw niż tradycyjne pierogi ruskie czy kluski śląskie. Po skosztowaniu kurczaka po indyjsku szybko nabierzecie odwagi do testowania kolejnych receptur.

Na jaką okazję?

Pachnący przyprawami orientalny kurczak okaże się daniem idealnym dla rozjaśnienia pochmurnych i ponurych dni. Porcja słońca na talerzu!

Czy wiesz, że?

Kurczaka wyjmijcie z lodówki godzinę przed włożeniem go do naczynia żaroodpornego. Dzięki tej prostej czynności będzie piekł się równomiernie.

Dla urozmaicenia:

Gotowego kurczaka po indyjsku posypcie świeżymi listkami kolendry.