Kurczak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
375 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój na cztery części. Kalafiora pokrój w różyczki.

Kurczak po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W misce połącz Fix Knorr, wodę oraz śmietanę.

Kurczak po indyjsku - Krok 2

Krok 3

W naczynie żaroodporne wyłóż kurczaka i warzywa. Całość zalej sosem.

Kurczak po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Piecz w piekarniku pod przykryciem 40 min w 180 st. C. Następnie odkryj i piecz jeszcze dodatkowo 10 min.

Kurczak po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem lub chlebkiem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po indyjskuKurczak po indyjsku

Kurczak to bardzo uniwersalny produkt, który umożliwia szybkie przygotowanie codziennego posiłku lub zrobienie popisowej, świątecznej potrawy. Mimo to każdy przepis może kiedyś się znudzić. Potrzebujecie inspiracji na smaczne i zaskakujące danie z drobiem takie jak kurczak po indyjsku? Rozpocznijcie smakowitą podróż do Indii!

Dla kogo?

Przepis na kurczaka idealny dla kucharzy, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w przyrządzaniu nieco bardziej egzotycznych potraw niż tradycyjne pierogi ruskie czy kluski śląskie. Po skosztowaniu kurczaka po indyjsku szybko nabierzecie odwagi do testowania kolejnych receptur.

Na jaką okazję?

Pachnący przyprawami orientalny kurczak okaże się daniem idealnym dla rozjaśnienia pochmurnych i ponurych dni. Porcja słońca na talerzu!

Czy wiesz, że?

Kurczaka wyjmijcie z lodówki godzinę przed włożeniem go do naczynia żaroodpornego. Dzięki tej prostej czynności będzie piekł się równomiernie.

Dla urozmaicenia:

Gotowego kurczaka po indyjsku posypcie świeżymi listkami kolendry.