
Składniki
250 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę wypłucz, namocz w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, aby była miękka. Zostaw kilka łyżek wywaru, a ciecierzycę odsącz.
Krok 2
Paprykę pokrój na małe kawałeczki. Na rozgrzany olej wrzuć starty imbir, kumin, kurkumę i chili. Dodaj paprykę i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Teraz wlej kilka łyżek wywaru z ciecierzycy i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj jako dodatek do dań głównych albo jako samodzielne danie.
Krok 4
Wrzuć ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut, aby papryka zmiękła.
Krok 5
Na końcu dodaj obrane ze skórek i posiekane pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































