Ciecierzyca z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciecierzyca z papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę wypłucz, namocz w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, aby była miękka. Zostaw kilka łyżek wywaru, a ciecierzycę odsącz.

Krok 2

Paprykę pokrój na małe kawałeczki. Na rozgrzany olej wrzuć starty imbir, kumin, kurkumę i chili. Dodaj paprykę i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Teraz wlej kilka łyżek wywaru z ciecierzycy i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj jako dodatek do dań głównych albo jako samodzielne danie.

Krok 4

Wrzuć ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut, aby papryka zmiękła.

Krok 5

Na końcu dodaj obrane ze skórek i posiekane pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciecierzyca z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej