
Składniki
250 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę wypłucz, namocz w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, aby była miękka. Zostaw kilka łyżek wywaru, a ciecierzycę odsącz.
Krok 2
Paprykę pokrój na małe kawałeczki. Na rozgrzany olej wrzuć starty imbir, kumin, kurkumę i chili. Dodaj paprykę i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Teraz wlej kilka łyżek wywaru z ciecierzycy i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj jako dodatek do dań głównych albo jako samodzielne danie.
Krok 4
Wrzuć ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut, aby papryka zmiękła.
Krok 5
Na końcu dodaj obrane ze skórek i posiekane pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej