
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
100 gramów
3 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
350 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.

Krok 2
Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.

Krok 3
Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.

Krok 4
Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.

Krok 5
Rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cieciorka po indyjsku
Cieciorka po indyjsku zachwyca swoim wyrafinowanym smakiem. Pokochają ją miłośnicy orientalnych dań, wegetarianie i wszyscy, którzy po prostu lubią dobrze zjeść. Cieciorka, znana także jako ciecierzyca lub groch włoski, to jeden z podstawowych składników indyjskiej kuchni. Ma nieco słodkawy, delikatny smak, o lekko wyczuwalnej orzechowej nucie. Przed gotowaniem należy namoczyć ją na 10-12 godzin w wodzie z łyżeczką sody oczyszczonej. Równie dobrze jednak smakuje cieciorka z puszki – gotowa do natychmiastowego użycia. Warto wiedzieć, że nasiona ciecierzycy traktowane są w Egipcie jako afrodyzjak, ponieważ działają silnie pobudzająco. Jeśli więc szukasz odpowiedniego dania na romantyczną kolację we dwoje, cieciorka po indyjsku będzie idealna. Gotowe danie udekoruj świeżymi listkami kolendry lub posiekaną natką pietruszki.


































