PRZEPISY.PL

Cieciorka to wspaniała fasola chętnie wykorzystywana w kuchniach orientalnych i śródziemnomorskich. Spróbujcie cieciorki po indyjsku z niezwykłymi przyprawami i sosem pomidorowym.

Cieciorka po indyjsku - autor: przepisy.pl

Cieciorka po indyjsku

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
161
osób dodało do Mniamlisty
161
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cieciorka gotowana lub z puszki400 g
  • Sos pomidorowy Knorr
  • ziemniaki3 szt
  • tłuszcz do smażenia 100 g
  • cebule3 szt
  • pomidory3 szt
  • ziarna gorczycy1 łyżeczka
  • mielona kolendra1 łyżeczka
  • mielona kurkuma1 łyżeczka
  • nasiona kminu rzymskiego2 łyżeczki
  • mielone chilli1 łyżeczka
  • woda350 ml
Cieciorka po indyjsku – krok 1

Krok 1

Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.
Cieciorka po indyjsku – krok 2

Krok 2

Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.
Cieciorka po indyjsku – krok 3

Krok 3

Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.
Cieciorka po indyjsku – krok 4

Krok 4

Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.
Cieciorka po indyjsku – krok 5

Krok 5

Rozprowadź Sos pomidorowy Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos pomidorowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
353
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
731
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
453
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe