
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
100 gramów
3 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
350 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.

Krok 2
Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.

Krok 3
Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.

Krok 4
Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.

Krok 5
Rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cieciorka po indyjsku
Cieciorka po indyjsku zachwyca swoim wyrafinowanym smakiem. Pokochają ją miłośnicy orientalnych dań, wegetarianie i wszyscy, którzy po prostu lubią dobrze zjeść. Cieciorka, znana także jako ciecierzyca lub groch włoski, to jeden z podstawowych składników indyjskiej kuchni. Ma nieco słodkawy, delikatny smak, o lekko wyczuwalnej orzechowej nucie. Przed gotowaniem należy namoczyć ją na 10-12 godzin w wodzie z łyżeczką sody oczyszczonej. Równie dobrze jednak smakuje cieciorka z puszki – gotowa do natychmiastowego użycia. Warto wiedzieć, że nasiona ciecierzycy traktowane są w Egipcie jako afrodyzjak, ponieważ działają silnie pobudzająco. Jeśli więc szukasz odpowiedniego dania na romantyczną kolację we dwoje, cieciorka po indyjsku będzie idealna. Gotowe danie udekoruj świeżymi listkami kolendry lub posiekaną natką pietruszki.