
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Papryki i cukinię pokrój w kostkę.
Krok 3
Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 5
Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.
Krok 7
Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.
Krok 8
Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej