
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Papryki i cukinię pokrój w kostkę.
Krok 3
Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 5
Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.
Krok 7
Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.
Krok 8
Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej