Ryba smażona w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba smażona w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Papryki i cukinię pokrój w kostkę.

Krok 3

Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 5

Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.

Krok 7

Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.

Krok 8

Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej