Ryba smażona w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba smażona w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Papryki i cukinię pokrój w kostkę.

Krok 3

Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 5

Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.

Krok 7

Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.

Krok 8

Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej