Ryba smażona w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba smażona w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Papryki i cukinię pokrój w kostkę.

Krok 3

Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 5

Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.

Krok 7

Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.

Krok 8

Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej