Ryba smażona w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba smażona w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Papryki i cukinię pokrój w kostkę.

Krok 3

Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 5

Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.

Krok 7

Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.

Krok 8

Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba smażona  w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej