
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Papryki i cukinię pokrój w kostkę.
Krok 3
Zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, następnie wrzuć warzywa i chwilę podduś.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 5
Do warzyw na patelni wlej 0,5 szklanki wody, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Rybę rozmroź w temperaturze pokojowej, kiedy będzie miękka odlej wodę i podziel na porcje.
Krok 7
Oprósz mąką, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoto.
Krok 8
Podawaj z gulaszem warzywnym, posypaną posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej