Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
null
null
null
1 szklanka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na porcję, oprósz solą i pieprzem, wstaw do lodówki.
Krok 2
Obrane ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w osolonej wodzie przez kilka minut.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż rybę, posyp szałwią i ułóż na tym plastry ziemniaków.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut. Po 15 minutach zalej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej