Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

null

1 szklanka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na porcję, oprósz solą i pieprzem, wstaw do lodówki.

Krok 2

Obrane ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż rybę, posyp szałwią i ułóż na tym plastry ziemniaków.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut. Po 15 minutach zalej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej