Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

null

1 szklanka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na porcję, oprósz solą i pieprzem, wstaw do lodówki.

Krok 2

Obrane ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż rybę, posyp szałwią i ułóż na tym plastry ziemniaków.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut. Po 15 minutach zalej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej