Krokiety meksykańskie z parówką i serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.

Krok 2

Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.

Krok 3

Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej