Krokiety meksykańskie z parówką i serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.

Krok 2

Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.

Krok 3

Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej