Krokiety meksykańskie z parówką i serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.

Krok 2

Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.

Krok 3

Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie w oleju
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej