Składniki
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
10 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.
Krok 2
Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.
Krok 3
Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 5
Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej