Krokiety meksykańskie z parówką i serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.

Krok 2

Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.

Krok 3

Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka Marynarza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej