
Składniki
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
10 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.
Krok 2
Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.
Krok 3
Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 5
Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej