
Składniki
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
10 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę posiekaj i podsmaż razem.
Krok 2
Na każdym naleśniku połóż 1 parówkę, rozcinając ją wzdłuż, ale nie do końca.
Krok 3
Do parówki włóż pieczarki z cebulą, pasmo żółtego sera, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Zwiń naleśniki jak krokiety i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 5
Całość polej roztopionym masłem i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 20 minut. Serwuj z sosem meksykańskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej