Składniki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 2
Mięso kurczaka i kawałki wędliny wraz z bułką przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Drobno posiekaną cebulę podduś wraz z pastą pomidorową dodaj do zmielonego mięsa, posól i wyrób.
Krok 4
Następnie uformuj podłużne krokiety i zanurz je w jajkach i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej