Krokiety z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

6 łyżek

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 2

Mięso kurczaka i kawałki wędliny wraz z bułką przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Drobno posiekaną cebulę podduś wraz z pastą pomidorową dodaj do zmielonego mięsa, posól i wyrób.

Krok 4

Następnie uformuj podłużne krokiety i zanurz je w jajkach i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej