
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 2
Mięso kurczaka i kawałki wędliny wraz z bułką przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Drobno posiekaną cebulę podduś wraz z pastą pomidorową dodaj do zmielonego mięsa, posól i wyrób.
Krok 4
Następnie uformuj podłużne krokiety i zanurz je w jajkach i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej