Krokiety z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 2

Mięso kurczaka i kawałki wędliny wraz z bułką przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Drobno posiekaną cebulę podduś wraz z pastą pomidorową dodaj do zmielonego mięsa, posól i wyrób.

Krok 4

Następnie uformuj podłużne krokiety i zanurz je w jajkach i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej