
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 2
Mięso kurczaka i kawałki wędliny wraz z bułką przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Drobno posiekaną cebulę podduś wraz z pastą pomidorową dodaj do zmielonego mięsa, posól i wyrób.
Krok 4
Następnie uformuj podłużne krokiety i zanurz je w jajkach i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej