Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
łatwe
1186 osób zapisało

Składniki
barszcz:
1 łyżka
1 opakowanie
800 mililitrów
krokiety:
2 sztuki
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzątku wsyp barszcz Knorr. Wodę możesz zastąpić domowym wywarem na mięsie i warzywach. Po wsypaniu barszczu nie gotuj już zupy, tylko dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, następnie podsmaż wszystko na oleju, aż woda zupełnie odparuje. Farsz dopraw przyprawami. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Mąkę, 400 ml ciepłej wody i jajko wymieszaj i zrób ciasto. Usmaż naleśniki. W gotowe placki zawiń farsz grzybowy, składając wszystkie boki do środka. Całość na koniec mocno zroluj.
Krok 4
Naleśniki panieruj, zanurzając je w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor.
Krok 5
Gotową zupę podawaj z krokietami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
Pikantne i wyraziste połączenie zabielanej zupy z grzybowym dodatkiem to uniwersalna i popularna potrawa. Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem jest dobrą propozycją zarówno na gorące danie podczas przyjęcia, jak i codzienny obiad. Barszcz przygotuj, wykorzystując mięsny wywar lub użyj bazy z torebki. Z dodatkiem przypraw i łyżką kwaśnej śmietany będzie delikatnie kremowy, ale przy tym intensywny w smaku. Chcąc go zaostrzyć, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny lub odrobinę kminku. Puszyste wytrawne naleśniki z grzybowym nadzieniem, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoty kolor są chrupiące z zewnątrz oraz delikatne i miękkie w środku. Farsz do tego dania uzupełnij serem żółtym, kapustą lub ugotowanymi jajkami. Serwując wytrawną przekąskę, ozdób ją tymiankiem lub natką pietruszki. Do dekoracji potrawy sprawdzi się również karbowana sałata. Przygotuj barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem według tego przepisu i podziel się z nami swoją opinią na temat proponowanego dania.