Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
łatwe
1259 osób zapisało

Składniki
barszcz:
1 łyżka
1 opakowanie
800 mililitrów
krokiety:
2 sztuki
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzątku wsyp barszcz Knorr. Wodę możesz zastąpić domowym wywarem na mięsie i warzywach. Po wsypaniu barszczu nie gotuj już zupy, tylko dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.

Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, następnie podsmaż wszystko na oleju, aż woda zupełnie odparuje. Farsz dopraw przyprawami. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Mąkę, 400 ml ciepłej wody i jajko wymieszaj i zrób ciasto. Usmaż naleśniki. W gotowe placki zawiń farsz grzybowy, składając wszystkie boki do środka. Całość na koniec mocno zroluj.

Krok 4
Naleśniki panieruj, zanurzając je w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor.

Krok 5
Gotową zupę podawaj z krokietami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
Pikantne i wyraziste połączenie zabielanej zupy z grzybowym dodatkiem to uniwersalna i popularna potrawa. Barszcz przygotuj, wykorzystując mięsny wywar lub użyj bazy z torebki. Z dodatkiem przypraw i łyżką kwaśnej śmietany będzie delikatnie kremowy, ale przy tym intensywny w smaku. Później przygotuj krokiety i zaserwuj ten pyszny duet!
Dla kogo?
Każdy fan tradycyjnej kuchni powinien wypróbować naszą recepturę na krokiety do barszczu czerwonego. Te pyszne naleśniki z grzybowym wnętrzem nie mają sobie równych. Zgadzasz się? Jeżeli tak, to rozpocznij przygotowania, aby krokieciki z pieczarkami do barszczu zagościły w Twoim menu.
Na jaką okazję?
Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem jest dobrą propozycją zarówno na gorące danie podczas przyjęcia, jak i codzienny obiad. Jesteśmy pewni, że ten specjał błyskawicznie zniknie z talerzy Twoich gości lub domowników. Nic w tym dziwnego - krokiet z barszczem to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza.
Czy wiesz, że?
Jeżeli chcesz zaostrzyć krokiety z barszczem, to dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny lub odrobinę kminku. Puszyste i wytrawne naleśniki z pysznym farszem są chrupiące z zewnątrz oraz delikatne i miękkie w środku. Niech krokiety z barszczem czerwonym zachwycą Cię walorami.
Dla urozmaicenia:
Krokiety do barszczu uzupełnij serem żółtym, kapustą lub ugotowanymi jajkami. Serwując wytrawną przekąskę, ozdób ją tymiankiem lub natką pietruszki. Do dekoracji potrawy sprawdzi się również karbowana sałata. Przygotuj barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem według tego przepisu!