Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

1824 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

607 osób wydrukowało

Pobierz pdf

858 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

barszcz:

1 łyżka

800 mililitrów

krokiety:

2 sztuki

300 gramów

100 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzątku wsyp barszcz Knorr. Wodę możesz zastąpić domowym wywarem na mięsie i warzywach. Po wsypaniu barszczu nie gotuj już zupy, tylko dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.

Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, następnie podsmaż wszystko na oleju, aż woda zupełnie odparuje. Farsz dopraw Delikatem warzywnym i majerankiem. Odstaw do ostygnięcia.

Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - Krok 2

Krok 3

Mąkę, 400 ml ciepłej wody i jajko wymieszaj i zrób ciasto. Usmaż naleśniki. W gotowe placki zawiń farsz grzybowy, składając wszystkie boki do środka. Całość na koniec mocno zroluj.

Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - Krok 3

Krok 4

Naleśniki panieruj, zanurzając je w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor.

Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - Krok 4

Krok 5

Gotową zupę podawaj z krokietami.

Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Wanda Stochmal

    Wanda Stochmal

    bardzo pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarina-Anna Gradowska

    Katarina-Anna Gradowska

    Dziękuję, pycha !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonymKrokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym

Pikantne i wyraziste połączenie zabielanej zupy z grzybowym dodatkiem to uniwersalna i popularna potrawa. Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem jest dobrą propozycją zarówno na gorące danie podczas przyjęcia, jak i codzienny obiad. Barszcz przygotuj, wykorzystując mięsny wywar lub użyj bazy z torebki. Z dodatkiem przypraw i łyżką kwaśnej śmietany będzie delikatnie kremowy, ale przy tym intensywny w smaku. Chcąc go zaostrzyć, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny lub odrobinę kminku. Puszyste wytrawne naleśniki z grzybowym nadzieniem, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoty kolor są chrupiące z zewnątrz oraz delikatne i miękkie w środku. Farsz do tego dania uzupełnij serem żółtym, kapustą lub ugotowanymi jajkami. Serwując wytrawną przekąskę, ozdób ją tymiankiem lub natką pietruszki. Do dekoracji potrawy sprawdzi się również karbowana sałata. Przygotuj barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem według tego przepisu i podziel się z nami swoją opinią na temat proponowanego dania.