Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
łatwe
1252 osoby zapisały

Składniki
barszcz:
1 łyżka
1 opakowanie
800 mililitrów
krokiety:
2 sztuki
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzątku wsyp barszcz Knorr. Wodę możesz zastąpić domowym wywarem na mięsie i warzywach. Po wsypaniu barszczu nie gotuj już zupy, tylko dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.

Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, następnie podsmaż wszystko na oleju, aż woda zupełnie odparuje. Farsz dopraw przyprawami. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Mąkę, 400 ml ciepłej wody i jajko wymieszaj i zrób ciasto. Usmaż naleśniki. W gotowe placki zawiń farsz grzybowy, składając wszystkie boki do środka. Całość na koniec mocno zroluj.

Krok 4
Naleśniki panieruj, zanurzając je w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor.

Krok 5
Gotową zupę podawaj z krokietami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
Pikantne i wyraziste połączenie zabielanej zupy z grzybowym dodatkiem to uniwersalna i popularna potrawa. Barszcz przygotuj, wykorzystując mięsny wywar lub użyj bazy z torebki. Z dodatkiem przypraw i łyżką kwaśnej śmietany będzie delikatnie kremowy, ale przy tym intensywny w smaku. Później przygotuj krokiety i zaserwuj ten pyszny duet!
Dla kogo?
Każdy fan tradycyjnej kuchni powinien wypróbować naszą recepturę na krokiety do barszczu czerwonego. Te pyszne naleśniki z grzybowym wnętrzem nie mają sobie równych. Zgadzasz się? Jeżeli tak, to rozpocznij przygotowania, aby krokieciki z pieczarkami do barszczu zagościły w Twoim menu.
Na jaką okazję?
Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem jest dobrą propozycją zarówno na gorące danie podczas przyjęcia, jak i codzienny obiad. Jesteśmy pewni, że ten specjał błyskawicznie zniknie z talerzy Twoich gości lub domowników. Nic w tym dziwnego - krokiet z barszczem to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza.
Czy wiesz, że?
Jeżeli chcesz zaostrzyć krokiety z barszczem, to dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny lub odrobinę kminku. Puszyste i wytrawne naleśniki z pysznym farszem są chrupiące z zewnątrz oraz delikatne i miękkie w środku. Niech krokiety z barszczem czerwonym zachwycą Cię walorami.
Dla urozmaicenia:
Krokiety do barszczu uzupełnij serem żółtym, kapustą lub ugotowanymi jajkami. Serwując wytrawną przekąskę, ozdób ją tymiankiem lub natką pietruszki. Do dekoracji potrawy sprawdzi się również karbowana sałata. Przygotuj barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem według tego przepisu!