
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę i cebulę pokrój w cienkie paski. Całość obsmaż w garnku i zalej litrem wody. Dodaj porcję rosołową i gotuj 30 minut.

Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj 10 minut. Następnie dorzuć białą fasolę i marynowane buraki ze słoika.

Krok 3
Do całości dodaj barszcz Knorr i wymieszaj. Zupę na koniec zapraw śmietaną. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński
Smaczną alternatywą dla popularnego barszczu czerwonego jest ukraiński. Cechuje się tym, że zawiera w sobie więcej składników. To jednak niejedyna zaleta. Jest bowiem zupą, która może być wielokrotnie odgrzewana. Wystarczy, że będzie przechowywana w lodówce. Jej podstawą, jak w przypadku wielu innych zup, jest intensywny wywar warzywno-mięsny. Skorzystaj z gotowego lub przygotuj go samodzielnie. W tym celu ugotuj w gorącej wodzie włoszczyznę wraz z mięsem drobiowym (na przykład porcją rosołową, udkiem lub skrzydełkami z kurczaka). Warte polecenia jest, by wśród warzyw pojawiła się kapusta oraz cebula. Dodadzą one zupie ostrzejszego posmaku. Pozostałą włoszczyznę i mięso możesz wykorzystać do innego dania lub na końcu wkroić do barszczu ukraińskiego. Zupa zyska czerwony kolor za sprawą buraków. Użyj świeżych, startych na tarce lub wcześniej podsmażonych na patelni. Możesz także wykorzystać buraki marynowane. By zagęścić potrawę, dodaj czerwoną lub białą fasolę oraz ziemniaki. Jeśli chcesz, zapraw zupę śmietaną. Podawaj ją z dodatkiem świeżego kopru lub posiekanej natki pietruszki. Smacznego!