Przepisy na Barszcz czerwony

64 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (64)

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne dani...
Barszcz czerwony z uszkami i majerankiem
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czerwony barszcz z dodatkiem uszek to doskonale rozgrzewająca, aromatyczna potrawa, która gości n...
Barszcz ukraiński
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Smaczną alternatywą dla popularnego barszczu czerwonego jest ukraiński. Cechuje się tym, że zawie...
Barszcz ukraiński
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a...
Barszcz ukraiński z pomidorami
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Dysponując torebką barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr, można w półtorej godziny wyczarować 4...
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami to zupa, która przypadnie do gustu miłośnikom dań smaczny...
Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale na...
Barszcz świąteczny
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Nie byłoby świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z własnoręcznie ulepionymi uszkami z f...
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Treściwa, doskonała w smaku i szybka do przyrządzenia zupa –taki jest barszcz czerwony zabielany...
Barszcz wigilijny
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Barszcz jest jedną z najpopularniejszych zup podawanych w okresie świąt Bożego Narodzenia. Wywar...
Barszcz polski
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Barszczyk czerwony to flagowa zupa polskiej kuchni. Pojawia się bardzo często w naszych domach, d...
Barszcz na zakwasie
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Jeśli szukasz idealnej potrawy na niedzielny lub świąteczny obiad, koniecznie przygotuj barszcz w...
Barszcz z gwiazdką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie zupy? W takim razie, koniecznie wypróbuj przepis na ba...
Tradycyjny barszcz czerwony – ekspresowy
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czy w kuchni da się połączyć klasykę z nowoczesnością? Odpowiedź na to pytanie jest banalnie pros...
Barszcz z jabłkiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Barszcz z jabłkiem to zupa łącząca w sobie słodycz buraczków z lekko kwaskowatym posmakiem jabłek...
Barszcz "cynamonowy wieczór"
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Połączenie barszczu czerwonego z cynamonem może być wyjątkowo udanym sposobem na smaczną zupę. Co...
Barszcz żydowski
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Oprócz smażonego karpia i pierogów z kapustą, barszcz żydowski to doskonała propozycja na wigilij...
Barszcz czerwony z grzybowym mieszkiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Barszcz to popularna zupa, przygotowywana na wiele sposobów. Jedną z najbardziej rozpowszechniony...
Barszcz postny czerwony
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Barszcz czerwony postny powstaje na bezmięsnym wywarze, dzięki czemu szczególnie często przyrządz...
Barszcz czerwony kresowy
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Barszcz kresowy jest daniem bogatym w składniki, których odpowiedni wybór jest gwarantem smacznej...
Barszcz czerwony z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić t...
Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie pikantnego barszczu czerwonego z jabłkiem i pasztecikami to propozycja na smaczną prze...
Kujawski barszcz czerwony
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Barszcz czerwony to potrawa popularna nie tylko podczas świąt Bożego Narodzenia – z powodzeniem m...
Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Smaczna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, czyli barszcz czerwony z gr...
Barszcz czerwony mięsny
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na urozmaicenie smaku barszczu czerwonego? Wypróbuj jego mięsnej wersji, którą pr...
Barszcz ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz doskonałej w smaku potrawy wigilijnej? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na barsz...
Barszcz czerwony wigilijny
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Błyskawiczny, a do tego wyjątkowy w smaku. Na przygotowanie barszczu czerwonego wigilijnego zarez...
Barszcz oszczędny
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Przedstawiamy klasyczny przepis na niedrogi barszcz czerwony. Choć wielu nie wyobraża sobie bez n...
Barszcz czerwony z grzybami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Barszcz czerwony z grzybami najczęściej jest podawany 24 grudnia podczas kolacji wigilijnej. Ale...
Barszcz z jabłkami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Barszcz z jabłkami to pyszna odmiana od klasycznej wersji tej popularnej zupy. Przygotuj go na wy...
Barszcz z morelami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Barszcz z morelami to oryginalne i udane połączenie wielu smaków. Lekko kwaśny i słony, ugotowany...
Barszcz z pomidorami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zastanawiasz się, jaką zupę podać podczas niedzielnego obiadu? Zrób barszcz czerwony z pomidorami...

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwonyBarszcz czerwony

Barszcz czerwony jest zupą, której głównym składnikiem są buraki ćwikłowe, nadające potrawie intensywną barwę. Bywa podawany z uszkami na wigilijnym stole, dobrze sprawdzi się jednak i w innych okolicznościach. W wersji późnowiosennej i letniej bywa przyrządzany z młodych czerwonych buraków i ich liści, czyli botwinki. Wtedy też może występować w postaci orzeźwiających chłodników, stanowiących dobrą propozycję na pierwsze danie obiadowe. Przygotowuje się je na bazie zimnego wywaru z buraczanych korzeni, zabiela śmietaną, kefirem lub jogurtem. Pasuje do tego jajko (ugotowane na twardo i dowolnie przekrojone) oraz różnego rodzaju zielone nacie, na przykład szczypiorek. Barszcz w wersji czystej (bez dodatków) możesz podawać w bulionówkach, w towarzystwie krokietów (sprawdzą się mięsne, kapuściano-grzybowe, pieczarkowe i inne – dobrą propozycją będą te świeże, pieczone z ciasta francuskiego lub drożdżowego). Przy innych jego rodzajach lepsze będą głębokie talerze. Oprócz tych już wspomnianych, istnieje wiele innych wariantów tej potrawy. Barszcz może być i kwaśny i słodko-kwaśny. Wybierając drugą z opcji, wystarczy dodać do niego odpowiednie owoce. Pasować będą morele, jabłka lub śliwki. Istnieją też buraczane zupy z dodatkiem innych, niż buraki, warzyw. Te z białą kapustą i ziemniakami (czasem również z fasolą i grzybami) nazywa się barszczami ukraińskimi. To jednak niejedyne możliwości przyrządzania tej smacznej zupy, koniecznie zatem przejrzyj nasze przepisy i ugotuj ją już dziś.