Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

664 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1016 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1719 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

700 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrojone w kostkę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrojoną cebulką. Do garnka dodaj pokrojone ziemniaki.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dolej 700 ml zimnej wody. Całość gotuj do momentu, aż mięso i ziemniaki staną się miękkie – około 30 minut.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj odcedzoną fasolę.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - Krok 3

Krok 4

Ugotowany wywar zapraw zupą Knorr. Całość gotuj jeszcze około 10 minut. Gotową zupę, jeśli zachodzi taka potrzeba, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dopraw zupę łyżeczką ostrej papryki w proszku. Dodatkowo dobrze jest ją zaprawić łyżką przecieru pomidorowego.

Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • magdalena goscilo

    magdalena goscilo , 27.06.2016

    przepyszna zupka! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie

Zupa gulaszowa charakteryzuje się intensywnie mięsnym smakiem. To świetna propozycja na smaczne danie obiadowe, które nie traci swoich walorów smakowych, jeśli jest podgrzewane na drugi dzień. Świetnym dodatkiem do niego może być np. biała fasola. Wykorzystaj konserwową w sosie pomidorowym lub suszoną, wcześniej namoczoną w wodzie – dzięki czemu szybciej się ugotuje. Połącz ją np. ze słodką lub pikantną papryką oraz ostrą cebulą (czerwoną, białą lub dymką). Składniki te dobrze skomponują się z kawałkiem wieprzowiny. Sięgnij po łopatkę, szynkę lub zrazówkę. Podkreśl smak mięsa, podsmażając je na patelni, aż lekko się zarumieni. Niezbędny do zupy gulaszowej jest również wyrazisty bulion z włoszczyzny. Warzywa później możesz zaserwować jako dodatek do dania lub wykorzystać do innej potrawy, na przykład sałatki jarzynowej z majonezem. Na koniec potrawę tę zapraw przecierem pomidorowym, dzięki czemu będzie miała wyrazisty kolor i pomidorowy posmak. Jeśli zależy Ci na gęstszej konsystencji, dodaj do niej ziemniaki. Zupę podawaj na ciepło, udekorowaną kleksem kwaśnej śmietany. Wypróbuj ten przepis.