Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
łatwe
1817 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
700 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrojone w kostkę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrojoną cebulką. Do garnka dodaj pokrojone ziemniaki.

Krok 2
Do mięsa dolej 700 ml zimnej wody. Całość gotuj do momentu, aż mięso i ziemniaki staną się miękkie – około 30 minut.

Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj odcedzoną fasolę.

Krok 4
Ugotowany wywar zapraw zupą Knorr. Całość gotuj jeszcze około 10 minut. Gotową zupę, jeśli zachodzi taka potrzeba, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dopraw zupę łyżeczką ostrej papryki w proszku. Dodatkowo dobrze jest ją zaprawić łyżką przecieru pomidorowego.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
Zupa gulaszowa charakteryzuje się intensywnie mięsnym smakiem. To świetna propozycja na smaczne danie obiadowe, które nie traci swoich walorów smakowych, jeśli jest podgrzewane na drugi dzień. Świetnym dodatkiem do niego może być np. biała fasola. Wykorzystaj konserwową w sosie pomidorowym lub suszoną, wcześniej namoczoną w wodzie – dzięki czemu szybciej się ugotuje. Połącz ją np. ze słodką lub pikantną papryką oraz ostrą cebulą (czerwoną, białą lub dymką). Składniki te dobrze skomponują się z kawałkiem wieprzowiny. Sięgnij po łopatkę, szynkę lub zrazówkę. Podkreśl smak mięsa, podsmażając je na patelni, aż lekko się zarumieni. Niezbędny do zupy gulaszowej jest również wyrazisty bulion z włoszczyzny. Warzywa później możesz zaserwować jako dodatek do dania lub wykorzystać do innej potrawy, na przykład sałatki jarzynowej z majonezem. Na koniec potrawę tę zapraw przecierem pomidorowym, dzięki czemu będzie miała wyrazisty kolor i pomidorowy posmak. Jeśli zależy Ci na gęstszej konsystencji, dodaj do niej ziemniaki. Zupę podawaj na ciepło, udekorowaną kleksem kwaśnej śmietany. Wypróbuj ten przepis.