Ostra zupa gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa gulaszowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dodałami drobno posiekaną chili.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam listek laurowy, ziele angielskie, kumin i dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło.

Krok 3

Na koniec wsypałam zawartość torebki z zupą węgierską. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej