Ostra zupa gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa gulaszowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dodałami drobno posiekaną chili.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam listek laurowy, ziele angielskie, kumin i dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło.

Krok 3

Na koniec wsypałam zawartość torebki z zupą węgierską. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej