Ostra zupa gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa gulaszowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dodałami drobno posiekaną chili.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam listek laurowy, ziele angielskie, kumin i dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło.

Krok 3

Na koniec wsypałam zawartość torebki z zupą węgierską. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej