Ostra zupa gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa gulaszowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dodałami drobno posiekaną chili.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam listek laurowy, ziele angielskie, kumin i dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło.

Krok 3

Na koniec wsypałam zawartość torebki z zupą węgierską. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej