Ostra zupa gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa gulaszowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam az mięso puścilo sok. Dodałami drobno posiekaną chili.

Krok 2

Zalałam wszystko wodą ok.litra, dodałam listek laurowy, ziele angielskie, kumin i dusiłam ok 40 min. Następnie dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i dusiłam kolejne 15 minut aż mięso całkowicie zmiękło.

Krok 3

Na koniec wsypałam zawartość torebki z zupą węgierską. Wszystko razem się jeszcze chwilę zagotowało i wlałam na talerze. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa gulaszowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej