Zupa gulaszowa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

1504 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

667 osób wydrukowało

Pobierz pdf

785 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 pęczka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę, paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku podsmaż na oleju kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę, czosnek i paprykę.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Gdy składniki się podsmażą, dosyp przyprawy, paprykę mieloną i majeranek.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z kiełbasą i warzywami. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i natychmiast podawaj. Węgierska zupa gulaszowa doskonale smakuje z łyżką gęstej wiejskiej śmietany i kromką chleba.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 5
52

Opinie o przepisie

  • Konrad Fornal

    Konrad Fornal, 20.05.2020

    Warto dodać marchewkę pokrojoną w talarki oraz ziemniaki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Annie Novak

    Annie Novak, 08.10.2016

    Looks delicious

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof bruz

    krzysztof bruz, 08.10.2015

    jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof bruz

    krzysztof bruz, 08.10.2015

    jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogula Zdanowska

    Bogula Zdanowska, 03.11.2014

    zupa gulaszowa z mięskiem,ziemniaki w kostke z kapustą kiszoną rewelka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Brum

    Jerzy Brum, 02.11.2014

    Z zawartością imbiru?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Kłośiński

    Stefan Kłośiński, 02.11.2014

    Kto zaprasza?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Belcyr

    Piotr Belcyr, 02.11.2014

    z wora to nie jedzenie tylko zbiór E

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wiśniewska

    Ewa Wiśniewska, 02.11.2014

    lubie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Lufa

    Krzysztof Lufa, 02.11.2014

    Lubie gotować ale bez chemii :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mowsiesjan

    Ewa Mowsiesjan, 02.11.2014

    Zupa z paczki? :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Degórska

    Wiola Degórska, 02.11.2014

    Zupa z tytki- bleee :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donata Kwiatkowska

    Donata Kwiatkowska, 02.11.2014

    Wolałabym bez konserwantów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Przybylski

    Dominik Przybylski, 02.11.2014

    Myślałem że znajde tu coś nowego, zaskakującego!!?? A zupę z proszku to każdy głupi potrafi zrobić jedynie podkręcając ją cebulą, kiełbasa i papryką??!! Żenada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Witanowski

    Adam Witanowski, 02.11.2014

    Może mi ugotujesz???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Szarzynski

    Dariusz Szarzynski, 02.11.2014

    a jaką kiełbachą??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Dobrzycka

    Halina Dobrzycka, 02.11.2014

    Jestem w Grajewie. Zaraz będę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Lange

    Tomasz Lange, 02.11.2014

    Nie zapomnijcie przed spożyciem zażyć Pantoprazol w dawce 20 mg. :))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Duk

    Alicja Duk, 02.11.2014

    ZUPA GULASZOWA JEST PYSZNA.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Stój

    Stanisław Stój, 02.11.2014

    Michał jedzenie czy widok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak, 02.11.2014

    Gulaszowa z wołowinka bez kiełbasy pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldek Zawadzki

    Waldek Zawadzki, 02.11.2014

    Tylko FLAKI

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Kościukiewicz

    Witold Kościukiewicz, 02.11.2014

    jak sobie ugotujesz to zjesz !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Ferszt

    Marek Ferszt, 02.11.2014

    zupa ok. a kto ją serwuje/// ;

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Pakuła

    Wiesława Pakuła, 02.11.2014

    Zupa z proszku ? Fuj .A gdzie przepis na zupę bez użycia gotowca ? To kucharze w Polsce juz nie potrafią bez torebek gotować ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Soroka

    Ewa Soroka, 02.11.2014

    Cóż za niedopatrzenie ze strony Knorra! Nie sproszkowali kiełbasy?! :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kowalewski

    Robert Kowalewski, 02.11.2014

    a golonka gdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Kowalski

    Wiktor Kowalski, 02.11.2014

    Ja też, szczególnie Gulasz Węgierski, Barszcz Ukraiński, Kołduny Litewskie, Rybę po Grecku, Karpia po Żydowsku, Boczek Cygański, Pierogi Ruskie itd.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Sokołowska

    Małgorzata Sokołowska, 02.11.2014

    nazywanie zupy z kiełbasy gulaszową, jest dla mnie profanacją tej znakomitej zupy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Owczarzak-Nawrocka

    Maria Owczarzak-Nawrocka, 02.11.2014

    Wolę samą gulaszową a z kiełbaską to żurek. Ale smacznego. :-).

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kiełbasą Zupa gulaszowa z kiełbasą

Smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe? To możliwe, co udowadnia poniższy przepis na gulaszową z kiełbasą. Co ważne, jej przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu, przyrządzając obiad. Przygotuj duży garnek, który będzie nadawał się do smażenia. Na rozgrzanym oleju podsmaż w nim dowolną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy delikatnie się zarumieni, dodaj również posiekaną cebulę i czosnek oraz kawałki czerwonej papryki. Całość dopraw sproszkowaną papryką i suszonym majerankiem. Mieszankę do węgierskiej zupy gulaszowej starannie połącz z wodą, dbając o to, aby uniknąć nieestetycznych grudek. Wlej ją do garnka, wymieszaj z usmażonymi składnikami i gotuj przez kilka minut – do momentu, w którym całość nabierze odpowiedniej konsystencji. Zupę gulaszową z kiełbasą serwuj na gorąco, bezpośrednio po ugotowaniu. Do dekoracji wykorzystaj drobno posiekaną pietruszkę. Jako dodatek sprawdzi się łyżka gęstej kwaśnej śmietany i pajda chleba. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.