
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 pęczka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, a cebulę, paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę.

Krok 2
W dużym garnku podsmaż na oleju kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę, czosnek i paprykę.

Krok 3
Gdy składniki się podsmażą, dosyp przyprawy, paprykę mieloną i majeranek.

Krok 4
Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z kiełbasą i warzywami. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i natychmiast podawaj. Węgierska zupa gulaszowa doskonale smakuje z łyżką gęstej wiejskiej śmietany i kromką chleba.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z kiełbasą
Smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe? To możliwe, co udowadnia poniższy przepis na gulaszową z kiełbasą. Co ważne, jej przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu, przyrządzając obiad. Przygotuj duży garnek, który będzie nadawał się do smażenia. Na rozgrzanym oleju podsmaż w nim dowolną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy delikatnie się zarumieni, dodaj również posiekaną cebulę i czosnek oraz kawałki czerwonej papryki. Całość dopraw sproszkowaną papryką i suszonym majerankiem. Mieszankę do węgierskiej zupy gulaszowej starannie połącz z wodą, dbając o to, aby uniknąć nieestetycznych grudek. Wlej ją do garnka, wymieszaj z usmażonymi składnikami i gotuj przez kilka minut – do momentu, w którym całość nabierze odpowiedniej konsystencji. Zupę gulaszową z kiełbasą serwuj na gorąco, bezpośrednio po ugotowaniu. Do dekoracji wykorzystaj drobno posiekaną pietruszkę. Jako dodatek sprawdzi się łyżka gęstej kwaśnej śmietany i pajda chleba. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.