• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Węgierska gulaszowa
Węgierska gulaszowa
Bogracz węgierski
Bogracz węgierski
Bogracz z kurczakiem
Bogracz z kurczakiem
Bogracz z kluseczkami
Bogracz z kluseczkami
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Zupy polskie
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą

Zupa gulaszowa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl
Zupa gulaszowa z kiełbasą
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 2 osoby2
16
Oceń przepis jako pierwszy
1310
51
WYDRUKUJ
391 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
467 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • pętko kiełbasy
    1 szt.
  • cebula czerwona
    1 szt.
  • Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    1 opak.
  • woda
    500 ml
  • papryka czerwona
    1 szt.
  • czerwona papryka w proszku
    1 szczypta
  • ząbek czosnku
    1 szt.
  • natka pietruszki
    0,5 pęczków
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
    1 szczypta
  • olej słonecznikowy
    2 łyżki
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  – krok 1
    Krok 1
    Czosnek posiekaj, a cebulę, paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę.
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  – krok 2
    Krok 2
    W dużym garnku podsmaż na oleju kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę, czosnek i paprykę.
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  – krok 3
    Krok 3
    Gdy składniki się podsmażą, dosyp przyprawy, paprykę mieloną i majeranek.
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  – krok 4
    Krok 4
    Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z kiełbasą i warzywami. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  – krok 5
    Krok 5
    Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i natychmiast podawaj. Węgierska zupa gulaszowa doskonale smakuje z łyżką gęstej wiejskiej śmietany i kromką chleba.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Majeranek z krajów śródziemnomorskich

    Majeranek jest ziołem szczególnie lubianym w Europie. Na Starym Kontynencie docenia się jego uniwersalność – pasuje do mięs, sosów i białych ryb. Jest też niezastąpiony do wielu warzyw, a najpopularniejsza kombinacja to majeranek + bakłażan. Aby wydobyć głębię smaku, rozetrzyj go delikatnie w dłoniach – dzięki temu uwolnią się jego naturalne olejki eteryczne.

Tagi
zupy na obiadcoś szybkiego i dobrego na obiadWARZYWAZUPA GULASZOWAZUPA GULASZOWAKuchnia węgierskagulaszowaSZYBKIE ZUPYCOŚ SZYBKIEGO I DOBREGO NA OBIADFRISCO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemWęgierska zupa gulaszowa KnorrREKLAMAWęgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemWęgierska zupa gulaszowa KnorrREKLAMAWęgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (51)
Annie NovakOdpowiedz8.10.2016
Looks delicious
avatar
krzysztof bruzOdpowiedz8.10.2015
jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.
avatar
krzysztof bruzOdpowiedz8.10.2015
jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.
Bogula ZdanowskaOdpowiedz3.11.2014
zupa gulaszowa z mięskiem,ziemniaki w kostke z kapustą kiszoną rewelka :)
Jerzy BrumOdpowiedz2.11.2014
Z zawartością imbiru?
Stefan KłośińskiOdpowiedz2.11.2014
Kto zaprasza?
Piotr BelcyrOdpowiedz2.11.2014
z wora to nie jedzenie tylko zbiór E
Ewa WiśniewskaOdpowiedz2.11.2014
lubie
Krzysztof LufaOdpowiedz2.11.2014
Lubie gotować ale bez chemii :)
Ewa MowsiesjanOdpowiedz2.11.2014
Zupa z paczki? :(
Wiola DegórskaOdpowiedz2.11.2014
Zupa z tytki- bleee :(
Donata KwiatkowskaOdpowiedz2.11.2014
Wolałabym bez konserwantów.
Dominik PrzybylskiOdpowiedz2.11.2014
Myślałem że znajde tu coś nowego, zaskakującego!!?? A zupę z proszku to każdy głupi potrafi zrobić jedynie podkręcając ją cebulą, kiełbasa i papryką??!! Żenada
Adam WitanowskiOdpowiedz2.11.2014
Może mi ugotujesz???
Dariusz SzarzynskiOdpowiedz2.11.2014
a jaką kiełbachą??
Halina DobrzyckaOdpowiedz2.11.2014
Jestem w Grajewie. Zaraz będę.
Tomasz LangeOdpowiedz2.11.2014
Nie zapomnijcie przed spożyciem zażyć Pantoprazol w dawce 20 mg. :))))
Alicja DukOdpowiedz2.11.2014
ZUPA GULASZOWA JEST PYSZNA.:-)
Stanisław StójOdpowiedz2.11.2014
Michał jedzenie czy widok
Barbara PawlakOdpowiedz2.11.2014
Gulaszowa z wołowinka bez kiełbasy pyszna.
Waldek ZawadzkiOdpowiedz2.11.2014
Tylko FLAKI
Witold KościukiewiczOdpowiedz2.11.2014
jak sobie ugotujesz to zjesz !!!!
Marek FersztOdpowiedz2.11.2014
zupa ok. a kto ją serwuje/// ;
Wiesława PakułaOdpowiedz2.11.2014
Zupa z proszku ? Fuj .A gdzie przepis na zupę bez użycia gotowca ? To kucharze w Polsce juz nie potrafią bez torebek gotować ???
Ewa SorokaOdpowiedz2.11.2014
Cóż za niedopatrzenie ze strony Knorra! Nie sproszkowali kiełbasy?! :P
Robert KowalewskiOdpowiedz2.11.2014
a golonka gdzie
Wiktor KowalskiOdpowiedz2.11.2014
Ja też, szczególnie Gulasz Węgierski, Barszcz Ukraiński, Kołduny Litewskie, Rybę po Grecku, Karpia po Żydowsku, Boczek Cygański, Pierogi Ruskie itd.
Małgorzata SokołowskaOdpowiedz2.11.2014
nazywanie zupy z kiełbasy gulaszową, jest dla mnie profanacją tej znakomitej zupy :)
Maria Owczarzak-NawrockaOdpowiedz2.11.2014
Wolę samą gulaszową a z kiełbaską to żurek. Ale smacznego. :-).
Roman CzajkaOdpowiedz2.11.2014
Lubie polskie swojskie jedzenie.
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Ciepłe dania na karnawałowe przyjęcia. Bigos i zupa cebulowa.
Ciepłe dania na karnawałowe przyjęcia. Bigos i zupa cebulowa.
Jak dobierać zioła do dań? Aromatyczna tajska zupa.
Jak dobierać zioła do dań? Aromatyczna tajska zupa.
Gulaszowa czternastka
Gulaszowa czternastka
Zupa na niedzielę
Zupa na niedzielę
avatar

Zupa gulaszowa z kiełbasą

Smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe? To możliwe, co udowadnia poniższy przepis na gulaszową z kiełbasą. Co ważne, jej przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu, przyrządzając obiad. Przygotuj duży garnek, który będzie nadawał się do smażenia. Na rozgrzanym oleju podsmaż w nim dowolną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy delikatnie się zarumieni, dodaj również posiekaną cebulę i czosnek oraz kawałki czerwonej papryki. Całość dopraw sproszkowaną papryką i suszonym majerankiem. Mieszankę do węgierskiej zupy gulaszowej starannie połącz z wodą, dbając o to, aby uniknąć nieestetycznych grudek. Wlej ją do garnka, wymieszaj z usmażonymi składnikami i gotuj przez kilka minut – do momentu, w którym całość nabierze odpowiedniej konsystencji. Zupę gulaszową z kiełbasą serwuj na gorąco, bezpośrednio po ugotowaniu. Do dekoracji wykorzystaj drobno posiekaną pietruszkę. Jako dodatek sprawdzi się łyżka gęstej kwaśnej śmietany i pajda chleba. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

16
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny