
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
9 sztuk
200 gramów
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić.
Krok 2
Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do zeszklenia. Oprószyć ja mąką i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę podsmażyć.
Krok 3
Wlać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodać rozpuszczona kostkę rosołową i 2 szkl wody. Przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25-30 min.
Krok 4
Kiełbaski pokroić w plasterki, dodać do zupy, wrzucić groszek. Na koniec dodać makaron i posiekana pietruszkę. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej