Zupa gulaszowa dla dzieci - przepis z makaronem | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa dla najmłodszych

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

4

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

9 sztuk

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić.

Krok 2

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do zeszklenia. Oprószyć ja mąką i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodać rozpuszczona kostkę rosołową i 2 szkl wody. Przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25-30 min.

Krok 4

Kiełbaski pokroić w plasterki, dodać do zupy, wrzucić groszek. Na koniec dodać makaron i posiekana pietruszkę. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Domcia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ola

    Ola , 03.08.2021

    Zupa dla dziecka na kostce rosołowej?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej