Zupa gulaszowa dla dzieci - przepis z makaronem | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa dla najmłodszych

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

3

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

9 sztuk

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić.

Krok 2

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do zeszklenia. Oprószyć ja mąką i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodać rozpuszczona kostkę rosołową i 2 szkl wody. Przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25-30 min.

Krok 4

Kiełbaski pokroić w plasterki, dodać do zupy, wrzucić groszek. Na koniec dodać makaron i posiekana pietruszkę. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Domcia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej