Zupa gulaszowa dla najmłodszych

Autor: Domcia Domcia

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

9 sztuk

1 pęczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić.

Krok 2

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do zeszklenia. Oprószyć ja mąką i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodać rozpuszczona kostkę rosołową i 2 szkl wody. Przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25-30 min.

Krok 4

Kiełbaski pokroić w plasterki, dodać do zupy, wrzucić groszek. Na koniec dodać makaron i posiekana pietruszkę. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej