
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..
Krok 2
Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej