Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..

Krok 2

Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej