Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..

Krok 2

Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej