Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..

Krok 2

Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej