Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..

Krok 2

Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej