
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..
Krok 2
Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej