
Składniki
0.8 kilograma
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
6 szklanek
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnek wlać wodę i zagotować ją z Bulionetką i Bulionem na włoszczyźnie Knorr. Do wrzącego wywaru włożyć mięso ( by pory w mięsie zamknęły się natychmiast i mięso pozostało w środku soczyste). Gotować na małym gazie ok. 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie.
Krok 2
W garnuszku zagotować masło ze szklanką wywaru z gotowania szynki. Dodać chrzan .Zaciągnąć zasmażką błyskawiczną. Doprawić do smaku cukrem.Wlać śmietankę.
Krok 3
Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami, sosem chrzanowym i np. kiszonym ogórkiem. Resztę wywaru wykorzystać na zrobienie zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej