Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.8 kilograma

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

6 szklanek

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnek wlać wodę i zagotować ją z Bulionetką i Bulionem na włoszczyźnie Knorr. Do wrzącego wywaru włożyć mięso ( by pory w mięsie zamknęły się natychmiast i mięso pozostało w środku soczyste). Gotować na małym gazie ok. 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie.

Krok 2

W garnuszku zagotować masło ze szklanką wywaru z gotowania szynki. Dodać chrzan .Zaciągnąć zasmażką błyskawiczną. Doprawić do smaku cukrem.Wlać śmietankę.

Krok 3

Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami, sosem chrzanowym i np. kiszonym ogórkiem. Resztę wywaru wykorzystać na zrobienie zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowana wieprzowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej