Kotlety mielone z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z młodą kapustą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

5

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

50 mililitrów

50 dekagramów

2 szczypty

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy drobno, parzymy wrzątkiem i dobrze odcedzamy.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodajemy kapustę, przyprawy oraz jajka. Wyrabiamy masę.

Krok 3

Rozgrzewamy patelnię z olejem. Formujemy kotlety i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej