Kotlety mielone z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z młodą kapustą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 sztuki

50 mililitrów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy drobno, parzymy wrzątkiem i dobrze odcedzamy.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodajemy kapustę, przyprawy oraz jajka. Wyrabiamy masę.

Krok 3

Rozgrzewamy patelnię z olejem. Formujemy kotlety i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej