Kotlety mielone z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z młodą kapustą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

50 mililitrów

50 dekagramów

2 szczypty

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy drobno, parzymy wrzątkiem i dobrze odcedzamy.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodajemy kapustę, przyprawy oraz jajka. Wyrabiamy masę.

Krok 3

Rozgrzewamy patelnię z olejem. Formujemy kotlety i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej