Kotlety mielone z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z młodą kapustą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 sztuki

50 mililitrów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy drobno, parzymy wrzątkiem i dobrze odcedzamy.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodajemy kapustę, przyprawy oraz jajka. Wyrabiamy masę.

Krok 3

Rozgrzewamy patelnię z olejem. Formujemy kotlety i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej