Kotleciki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki serowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz z mlekiem.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i smaż po minucie z każdej strony kotleciki aż panierka zrobi się rumiana.

Krok 3

Plastry sera obtocz w jajku, a następnie w panierce z opakowania Fix Knorr

Krok 5

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i majonezem. Chrupiące kotleciki podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej