Kotleciki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki serowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz z mlekiem.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i smaż po minucie z każdej strony kotleciki aż panierka zrobi się rumiana.

Krok 3

Plastry sera obtocz w jajku, a następnie w panierce z opakowania Fix Knorr

Krok 5

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i majonezem. Chrupiące kotleciki podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej