Kotleciki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki serowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz z mlekiem.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i smaż po minucie z każdej strony kotleciki aż panierka zrobi się rumiana.

Krok 3

Plastry sera obtocz w jajku, a następnie w panierce z opakowania Fix Knorr

Krok 5

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i majonezem. Chrupiące kotleciki podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej