Składniki
2 sztuki
2 opakowania
500 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
100 mililitrów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm.
Krok 2
Jajka roztrzep wraz z mlekiem.
Krok 4
Rozgrzej oliwę i smaż po minucie z każdej strony kotleciki aż panierka zrobi się rumiana.
Krok 3
Plastry sera obtocz w jajku, a następnie w panierce z opakowania Fix Knorr
Krok 5
Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i majonezem. Chrupiące kotleciki podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej