Kotleciki jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki jajeczne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i dodaj do mięsa.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i przesmaż na rozgrzanym oleju. Szczypior drobno posiekaj.

Krok 4

Do jajek dołóż pieczarki, szczypior i Fix. Wszytko razem wymieszaj.

Krok 5

Uformuj z masy kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej