Kotleciki jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki jajeczne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i dodaj do mięsa.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i przesmaż na rozgrzanym oleju. Szczypior drobno posiekaj.

Krok 4

Do jajek dołóż pieczarki, szczypior i Fix. Wszytko razem wymieszaj.

Krok 5

Uformuj z masy kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej