Kotleciki jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki jajeczne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i dodaj do mięsa.

Krok 2

Pieczarki posiekaj i przesmaż na rozgrzanym oleju. Szczypior drobno posiekaj.

Krok 4

Do jajek dołóż pieczarki, szczypior i Fix. Wszytko razem wymieszaj.

Krok 5

Uformuj z masy kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki jajeczne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grochowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej