Kotlety sojowe po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety sojowe po tajsku

Autor: Edyta Kulaga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce zalej kostkę wrzątkiem. Dodaj posiekane chilli, grubo pokrojony czosnek, kawałek imbiru, sos sojowy i rybny. Do przygotowanej marynaty wsyp kotlety sojowe. Upewnij się, że są przykryte. Odstaw do zmiękczenia kotletów.

Krok 2

Przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tarta, z sezamem, płatkami chilli, pieprzem. Odcedź kotlety. Panieruj je w jajku z odrobina sosu sezamowego i przygotowanej wcześniej panierce.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, dodaj kilka kropel oleju sezamowego dla aromatu. Smaż kotlety na zloty kolor. Przełóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze słodkim sosem chilli lub musztarda indyjska.

Edyta Kulaga

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety sojowe po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej