Kotlety mielone z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj posiekany ząbek czosnku i pieprz. Fix Knorr wymieszaj z wodą i odstaw na kilka minut. Dodaj do mięsa i wymieszaj. Ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Z masy mięsnej formuj kotleciki wkładając do środka kawałek sera feta. Kotleciki smaż na oleju do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej