Kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

null

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.

Krok 2

Obierz cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Do mięsa dodaj cebulę, cukinię, zioła prowansalskie i fix. Wyrób dokładnie rękami. Wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 5

Formuj owalne kotlety, panieruj w bułce tartej i smaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej