Kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

null

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.

Krok 2

Obierz cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Do mięsa dodaj cebulę, cukinię, zioła prowansalskie i fix. Wyrób dokładnie rękami. Wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 5

Formuj owalne kotlety, panieruj w bułce tartej i smaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej