Kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

null

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.

Krok 2

Obierz cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Do mięsa dodaj cebulę, cukinię, zioła prowansalskie i fix. Wyrób dokładnie rękami. Wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 5

Formuj owalne kotlety, panieruj w bułce tartej i smaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej