Kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

null

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.

Krok 2

Obierz cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Do mięsa dodaj cebulę, cukinię, zioła prowansalskie i fix. Wyrób dokładnie rękami. Wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 5

Formuj owalne kotlety, panieruj w bułce tartej i smaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej