
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
null
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju.
Krok 2
Obierz cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,
Krok 3
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do mięsa dodaj cebulę, cukinię, zioła prowansalskie i fix. Wyrób dokładnie rękami. Wstaw na 15 minut do lodówki.
Krok 5
Formuj owalne kotlety, panieruj w bułce tartej i smaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej