Nachos z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

148 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

30 mililitrów

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli pokrój na trójkąty o bokach około 5 centymetrów. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, do momentu zrumienienia.

Nachos z serem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną cebulę, a następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj. Smaż kilka minut, a następnie zalej przygotowanym Fixem Knorr. Całość duś około 10 minut.

Nachos z serem - Krok 2

Krok 3

W naczyniu żaroodporny lub na blasze wysyp upieczone nachos, na wierzch wyłóż mięso. Całość posyp obficie startym serem i ponownie wstaw do piekarnika – zapiecz kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj z dipami różnego rodzaju według własnego uznania.

Nachos z serem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nachos z seremNachos z serem

Masz ochotę na kulinarną podróż do Meksyku? Do mięsa mielonego dodaj sos Fix Pikantne Bolognese z Chili Knorr, uduś i podaj z trójkątnymi chrupkami, które w Meksyku nazywają się nachos. Robi się je zwykle z mąki kukurydzianej, w tym przepisie proponujemy ci alternatywną wersję – możesz je zrobić samodzielnie, krojąc i piekąc placki gotowej tortilli pszennej. To zdecydowanie najszybszy i najbardziej ekonomiczny sposób, żeby wyczarować w domu przekąskę, jak z meksykańskiej restauracji. Mięso w aromatycznym sosie, polane serem i zapieczone to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Możesz nieco poeksperymentować i dodać do sosu także inne typowe dla tamtejszej kuchni składniki – jak np. kukurydzę, paprykę, świeże chili lub czerwoną fasolę z puszki. Będzie jeszcze bardziej treściwie. Gorące nachos z serem prosto z piekarnika to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na domowej imprezie.