Nachos z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

8 sztuk

30 mililitrów

250 gramów

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli pokrój na trójkąty o bokach około 5 centymetrów. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, do momentu zrumienienia.

Nachos z serem - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną cebulę, a następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj. Smaż kilka minut, a następnie zalej przygotowanym Fixem Knorr. Całość duś około 10 minut.

Nachos z serem - Krok 2

Krok 3

W naczyniu żaroodporny lub na blasze wysyp upieczone nachos, na wierzch wyłóż mięso. Całość posyp obficie startym serem i ponownie wstaw do piekarnika – zapiecz kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj z dipami różnego rodzaju według własnego uznania.

Nachos z serem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nachos z seremNachos z serem

Masz ochotę na kulinarną podróż do Meksyku? Do mięsa mielonego dodaj sos Fix Pikantne Bolognese z Chili Knorr, uduś i podaj z trójkątnymi chrupkami, które w Meksyku nazywają się nachos. Robi się je zwykle z mąki kukurydzianej, w tym przepisie proponujemy ci alternatywną wersję – możesz je zrobić samodzielnie, krojąc i piekąc placki gotowej tortilli pszennej. To zdecydowanie najszybszy i najbardziej ekonomiczny sposób, żeby wyczarować w domu przekąskę, jak z meksykańskiej restauracji. Mięso w aromatycznym sosie, polane serem i zapieczone to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Możesz nieco poeksperymentować i dodać do sosu także inne typowe dla tamtejszej kuchni składniki – jak np. kukurydzę, paprykę, świeże chili lub czerwoną fasolę z puszki. Będzie jeszcze bardziej treściwie. Gorące nachos z serem prosto z piekarnika to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na domowej imprezie.