
Składniki
1 sztuka
250 gramów
8 sztuk
30 mililitrów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli pokrój na trójkąty o bokach około 5 centymetrów. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, do momentu zrumienienia.

Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną cebulę, a następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj. Smaż kilka minut, a następnie zalej przygotowanym Fixem Knorr. Całość duś około 10 minut.

Krok 3
W naczyniu żaroodporny lub na blasze wysyp upieczone nachos, na wierzch wyłóż mięso. Całość posyp obficie startym serem i ponownie wstaw do piekarnika – zapiecz kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj z dipami różnego rodzaju według własnego uznania.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nachos z serem
Masz ochotę na kulinarną podróż do Meksyku? Do mięsa mielonego dodaj sos Fix Pikantne Bolognese z Chili Knorr, uduś i podaj z trójkątnymi chrupkami, które w Meksyku nazywają się nachos. Robi się je zwykle z mąki kukurydzianej, w tym przepisie proponujemy ci alternatywną wersję – możesz je zrobić samodzielnie, krojąc i piekąc placki gotowej tortilli pszennej. To zdecydowanie najszybszy i najbardziej ekonomiczny sposób, żeby wyczarować w domu przekąskę, jak z meksykańskiej restauracji. Mięso w aromatycznym sosie, polane serem i zapieczone to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Możesz nieco poeksperymentować i dodać do sosu także inne typowe dla tamtejszej kuchni składniki – jak np. kukurydzę, paprykę, świeże chili lub czerwoną fasolę z puszki. Będzie jeszcze bardziej treściwie. Gorące nachos z serem prosto z piekarnika to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na domowej imprezie.