Jaja w sosie szczypiorkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w sosie szczypiorkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy, dodajemy do majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Jajka obieramy, kroimy na połówki. Układamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w sosie szczypiorkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej