Składniki
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez mieszamy z jogurtem. Szczypiorek myjemy, drobno kroimy, dodajemy do majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Jajka obieramy, kroimy na połówki. Układamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Krewetki z czosnkiem
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej