
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło, chrzan, sok z cytryny i cukier puder wrzuć do miseczki.
Krok 2
Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej