Grillowane warzywa w najprostszej marynacie
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj szparagi i oderwij zdrewniałe końce. Marchewkę obierz i pokrój w paski. Cukinię pokrój w plastry.
Krok 2
Rozkrusz minikosteczki Knorr do niewielkiego naczynia. Wymieszaj z oliwą z oliwek oraz przyprawą do mięs. Opcjonalnie możesz dodać również świeżo mielony pieprz lub płatki chilli.
Krok 3
Obtocz warzywa w przygotowanej marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym, domowym lub patelni. Serwuj do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków, makaronu, itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej