Grillowane warzywa w najprostszej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa w najprostszej marynacie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj szparagi i oderwij zdrewniałe końce. Marchewkę obierz i pokrój w paski. Cukinię pokrój w plastry.

Krok 2

Rozkrusz minikosteczki Knorr do niewielkiego naczynia. Wymieszaj z oliwą z oliwek oraz przyprawą do mięs. Opcjonalnie możesz dodać również świeżo mielony pieprz lub płatki chilli.

Krok 3

Obtocz warzywa w przygotowanej marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym, domowym lub patelni. Serwuj do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków, makaronu, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej