Grillowane warzywa w najprostszej marynacie
łatwe
7 osób zapisało
Składniki
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj szparagi i oderwij zdrewniałe końce. Marchewkę obierz i pokrój w paski. Cukinię pokrój w plastry.
Krok 2
Rozkrusz minikosteczki Knorr do niewielkiego naczynia. Wymieszaj z oliwą z oliwek oraz przyprawą do mięs. Opcjonalnie możesz dodać również świeżo mielony pieprz lub płatki chilli.
Krok 3
Obtocz warzywa w przygotowanej marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym, domowym lub patelni. Serwuj do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków, makaronu, itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej