Grillowane warzywa w najprostszej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa w najprostszej marynacie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj szparagi i oderwij zdrewniałe końce. Marchewkę obierz i pokrój w paski. Cukinię pokrój w plastry.

Krok 2

Rozkrusz minikosteczki Knorr do niewielkiego naczynia. Wymieszaj z oliwą z oliwek oraz przyprawą do mięs. Opcjonalnie możesz dodać również świeżo mielony pieprz lub płatki chilli.

Krok 3

Obtocz warzywa w przygotowanej marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym, domowym lub patelni. Serwuj do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków, makaronu, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa w najprostszej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej