Młoda kapusta z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Młoda kapusta z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

109

712 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2583 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 pęczka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, wrzuć do dużego garnka i podlej szklanką wody. Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Do garnka dodaj śmietanę, masło, posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 4-5 minut, mieszając co jakiś czas. Jeśli chcesz przygotować potrawę z całej główki kapusty, która waży około 700-800 g, musisz użyć 2 kostek Rosołu z kury Knorr.

93

Opinie o przepisie

  • Iza Blask

    Iza Blask , 22.05.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Loranc  loranc

    Grażyna Loranc loranc , 30.05.2018

    Nie mogę dodać kostek, bo już osolilam. pierwszy raz będę wlwewala śmietanę. trochę się tego boję czy nie straci swojego smaku zobaczymy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Libera

    Jolanta Libera , 25.07.2016

    Może i pycha tylko po co te wszystkie nienaturalne dodatk!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szubińska

    Anna Szubińska , 25.07.2016

    fajnie.... a nie mozna bez tych wszystkich gotowych kostek, torebek itp?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 25.07.2016

    Zrobilam Pycha! I nikt nie chce Za chude!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Dzugaj

    Teresa Dzugaj , 25.07.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil J.

    Kamil J. , 21.07.2016

    Pyszna, delikatna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Anka

    Ania Anka , 11.07.2016

    Fasolka szparagowa i cukinia uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Michalik

    Joanna Michalik , 11.07.2016

    Uwielbiam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Pałubicka

    Agnieszka Pałubicka , 11.07.2016

    Lub też sezon na ogórki gruntowe -Małosolne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Pałubicka

    Agnieszka Pałubicka , 11.07.2016

    Placuszki z cukini :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kociak

    Joanna Kociak , 10.07.2016

    Po co ta kostka naszpikowana chemią.Ugotować samemu troszkę wywaru.Będzie zdrowsze ,pyszne danie.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Louasti

    Maria Louasti , 10.07.2016

    Napewno spróbuję dziękuję bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 10.07.2016

    Smacznego! ;) https://www.przepisy.pl/przepis/bob-z-cebulka#query=b%C3%B3b

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Radwanska

    Ewa Radwanska , 10.07.2016

    I wszystko jasne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Radwanska

    Ewa Radwanska , 10.07.2016

    Młoda kapustka na zeberkach i ziemniaczki z koperkiem i chłodnik ogorkowy i nic lepszego nie potrzebuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Louasti

    Maria Louasti , 10.07.2016

    Uwielbiam i jeszcze fasolka szparagowa z bułką tartą, oraz bób i cukinia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gardzińska

    Janina Gardzińska , 10.07.2016

    Właśnie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 10.07.2016

    mloda kapusta bez smietana zastepca maka zasmazona i wody, koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elnakhal

    Joanna Elnakhal , 10.07.2016

    Pyszny chlodnik wisniowy ...z makaronem .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Mazur

    Danuta Mazur , 10.07.2016

    Ziemniaczki z boczkiem i cebulką, a do tego maślanka !!! Palce lizać, pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Szawińska

    Mirosława Szawińska , 10.07.2016

    Wszystko jak w domu. Tylko bez tych kostek bulionowych. Naturalne przyprawy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lubica Komová-Hatalová

    Lubica Komová-Hatalová , 10.07.2016

    Ty mlsoune

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gregor Cialon

    Gregor Cialon , 10.07.2016

    to je pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piecyk

    Krystyna Piecyk , 10.07.2016

    Ziemniaki ze sloninką i koperkiem.Do tego zsiadłe mleko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak , 31.05.2016

    Smakowało!!!Pycha!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.06.2015

    Do przepisu wkradł się błąd. Przepis jest już poprawiony :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kobza Ewelina

    Kobza Ewelina , 21.06.2015

    Pycha :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Coco Rocco

    Coco Rocco , 21.06.2015

    Mam ten sam problem, o jaki sos chodzi w punkcie 2.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mirecka

    Anna Mirecka , 21.06.2015

    Nie bardzo rozumiem o jaki sos Knorr chodzi w punkcie 2.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej