Młoda kapusta z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

108

635 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2581 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, wrzuć do dużego garnka i podlej szklanką wody. Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Do garnka dodaj śmietanę, masło, posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 4-5 minut, mieszając co jakiś czas. Jeśli chcesz przygotować potrawę z całej główki kapusty, która waży około 700-800 g, musisz użyć 2 kostek Rosołu z kury Knorr.

93

Opinie o przepisie

  • Iza Blask

    Iza Blask

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Loranc  loranc

    Grażyna Loranc loranc

    Nie mogę dodać kostek, bo już osolilam. pierwszy raz będę wlwewala śmietanę. trochę się tego boję czy nie straci swojego smaku zobaczymy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Libera

    Jolanta Libera

    Może i pycha tylko po co te wszystkie nienaturalne dodatk!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szubińska

    Anna Szubińska

    fajnie.... a nie mozna bez tych wszystkich gotowych kostek, torebek itp?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Zrobilam Pycha! I nikt nie chce Za chude!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Dzugaj

    Teresa Dzugaj

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil J.

    Kamil J.

    Pyszna, delikatna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Anka

    Ania Anka

    Fasolka szparagowa i cukinia uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Michalik

    Joanna Michalik

    Uwielbiam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Pałubicka

    Agnieszka Pałubicka

    Lub też sezon na ogórki gruntowe -Małosolne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Pałubicka

    Agnieszka Pałubicka

    Placuszki z cukini :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kociak

    Joanna Kociak

    Po co ta kostka naszpikowana chemią.Ugotować samemu troszkę wywaru.Będzie zdrowsze ,pyszne danie.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Louasti

    Maria Louasti

    Napewno spróbuję dziękuję bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Smacznego! ;) https://www.przepisy.pl/przepis/bob-z-cebulka#query=b%C3%B3b

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Radwanska

    Ewa Radwanska

    I wszystko jasne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Radwanska

    Ewa Radwanska

    Młoda kapustka na zeberkach i ziemniaczki z koperkiem i chłodnik ogorkowy i nic lepszego nie potrzebuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Louasti

    Maria Louasti

    Uwielbiam i jeszcze fasolka szparagowa z bułką tartą, oraz bób i cukinia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gardzińska

    Janina Gardzińska

    Właśnie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska

    mloda kapusta bez smietana zastepca maka zasmazona i wody, koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elnakhal

    Joanna Elnakhal

    Pyszny chlodnik wisniowy ...z makaronem .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Mazur

    Danuta Mazur

    Ziemniaczki z boczkiem i cebulką, a do tego maślanka !!! Palce lizać, pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Szawińska

    Mirosława Szawińska

    Wszystko jak w domu. Tylko bez tych kostek bulionowych. Naturalne przyprawy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lubica Komová-Hatalová

    Lubica Komová-Hatalová

    Ty mlsoune

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gregor Cialon

    Gregor Cialon

    to je pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piecyk

    Krystyna Piecyk

    Ziemniaki ze sloninką i koperkiem.Do tego zsiadłe mleko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak

    Smakowało!!!Pycha!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Do przepisu wkradł się błąd. Przepis jest już poprawiony :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kobza Ewelina

    Kobza Ewelina

    Pycha :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Coco Rocco

    Coco Rocco

    Mam ten sam problem, o jaki sos chodzi w punkcie 2.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mirecka

    Anna Mirecka

    Nie bardzo rozumiem o jaki sos Knorr chodzi w punkcie 2.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z koperkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej