Bezglutenowe ciasto marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Autor: Kasia Czerwińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szklanka

0.75 szklanki

3 sztuki

0.25 szklanki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielamy białka od żółtek. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

W dwóch osobnych miskach rozdzielamy składniki mokre i suche. Do jednej miski dajemy: marchewkę, żółtka, olej, mleko i dokładnie mieszamy. W drugiej mieszamy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy suche składniki do mokrych i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Dosypujemy bakalie i ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy i wykładamy do natłuszczonej foremki ok 22 x 22 cm. Pieczemy ok 60 min w 180 st.

Krok 4

Wystudzone ciasto kroimy w trójkąty i dekorujemy pomarańczowym lukrem i masą cukrową.

Kasia Czerwińska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej