Bezglutenowe ciasto marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Autor: Kasia Czerwińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

10 gramów

4 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

400 gramów

0.3 szklanki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

0.25 szklanki

3 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielamy białka od żółtek. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

W dwóch osobnych miskach rozdzielamy składniki mokre i suche. Do jednej miski dajemy: marchewkę, żółtka, olej, mleko i dokładnie mieszamy. W drugiej mieszamy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy suche składniki do mokrych i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Dosypujemy bakalie i ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy i wykładamy do natłuszczonej foremki ok 22 x 22 cm. Pieczemy ok 60 min w 180 st.

Krok 4

Wystudzone ciasto kroimy w trójkąty i dekorujemy pomarańczowym lukrem i masą cukrową.

Kasia Czerwińska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej