PRZEPISY.PL
Zupa kwaśno-pikantna - autor: przepisy.pl

Zupa kwaśno-pikantna

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
74
osoby dodały do Mniamlisty
74
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mięso z kurczaka bez kości 200 gr
  • Bulionetka drobiowa Knorr1 szt
  • makaron sojowy 550 gr
  • grzyby Mun suszone8 szt
  • pędy bambusa1 opak
  • woda1 l
  • groszek mrożony2 łyżki
  • Tofu100 gr
  • dymka 2 szt
  • sos sojowy jasny1 łyżka
  • sok pomidorowy1.5 łyżki
  • jajko1 szt
  • imbir1 szt
  • chilli0.5 łyżeczki
  • mąka kukurydziana1 łyżka
  • ocet2 łyżki
  • olej sezamowy1 łyżka
Zupa kwaśno-pikantna – krok 1

Krok 1

Bulionetkę Knorr zagotuj z litrem wody. Grzyby namocz, odsącz i posiekaj. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 2

Krok 2

Wodę, w której moczyły się grzyby wlej do bulionu.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 3

Krok 3

Wrzuć grzyby, makaron, posiekane pędy bambusa, pokrojony w kostkę tofu, groszek, imbir, chilli i kurczaka.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 4

Krok 4

Mąkę zmieszaj z 4 łyżkami wody i dodaj do gotującej się zupy.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 5

Krok 5

Jajko roztrzep widelcem i również wlej do zupy ciągle mieszając.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 6

Krok 6

Następnie dodaj olej sezamowy, ocet oraz sok pomidorowy i gotuj dalej.
Zupa kwaśno-pikantna – krok 7

Krok 7

W tym czasie posiekaj dymki. Zupę zdejmij z ognia, wlej sos sojowy i wrzuć dymkę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

171
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
45
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
80
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
337
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe