Zupa Gonzalesa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Gonzalesa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

null

null

null

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

0.5 kilograma

null

null

null

1 opakowanie

2 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.

Krok 4

Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.

Krok 5

Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej