
Składniki
3 sztuki
6 sztuk
null
null
null
2 sztuki
3 łyżki
50 gramów
0.5 kilograma
null
null
null
1 opakowanie
2 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.
Krok 4
Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.
Krok 5
Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej