Zupa Gonzalesa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

null

null

null

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

0.5 kilograma

null

null

null

1 opakowanie

2 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.

Krok 4

Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.

Krok 5

Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej