Zupa Gonzalesa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Gonzalesa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

null

null

null

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

0.5 kilograma

null

null

null

1 opakowanie

2 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.

Krok 4

Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.

Krok 5

Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej