
Składniki
3 sztuki
6 sztuk
null
null
null
2 sztuki
3 łyżki
50 gramów
0.5 kilograma
null
null
null
1 opakowanie
2 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.
Krok 4
Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.
Krok 5
Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej