Zupa Gonzalesa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Gonzalesa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 sztuk

null

null

null

2 sztuki

3 łyżki

50 gramów

0.5 kilograma

null

null

null

1 opakowanie

2 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na małej ilości oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę i dodaj do masy. Podsmażaj do miękkości.

Krok 4

Kukurydze, fasolę i soję wraz z zalewami oraz pomidory wrzuć do garnka. Dodaj szklankę wody z rozpuszczoną Kostką rosołową Knorr. Gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj mięso.

Krok 5

Dopraw przyprawami i posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Gonzalesa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej