Chili con carne z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

279 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Emilka Skrakowska

    Emilka Skrakowska , 18.10.2017

    Ta potrawa zagościła na stałe :) proste i smaczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej