
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.

Krok 2
Fix Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 3
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 4
Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej