Chili con carne z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Emilka Skrakowska

    Emilka Skrakowska , 18.10.2017

    Ta potrawa zagościła na stałe :) proste i smaczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili con carne z kiełbasąChili con carne z kiełbasą

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.