Chili con carne z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

283 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Chili con carne z kiełbasą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Emilka Skrakowska

    Emilka Skrakowska , 18.10.2017

    Ta potrawa zagościła na stałe :) proste i smaczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej