Chili con carne z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili con carne z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

47

1672 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1042 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1618 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w paseczki i dodaj do cebuli. Smaż wszystko, aż będzie lekko rumiane.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 2

Krok 3

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Pomidory posiekaj i wraz z sokiem oraz warzywami dodaj do mięsa.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 3

Krok 4

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 8 minut. Danie będzie jeszcze lepiej smakować, jeśli przed podaniem posypiesz je startym serem mozzarella.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • beti olszewska

    beti olszewska , 19.08.2017

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Jacek Pałaszyńscy

    Ania Jacek Pałaszyńscy , 24.11.2016

    Jak poczuje na 3 piętrze wpadnę na degustację. . .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Manuela Krüger

    Manuela Krüger , 24.11.2016

    Pysznie wygląda,spróbuję zrobić.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilla Noga

    Lilla Noga , 13.11.2016

    Polacy nie gęsi też swój język mają ( con carne to we Włoszech

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafi Rosiak

    Rafi Rosiak , 26.09.2015

    rewelacja !! ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Cebula

    Klaudia Cebula , 20.06.2015

    mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa “Ewa129” Jung

    Ewa “Ewa129” Jung , 19.06.2015

    pyszne*-:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aneta bedkowska

    aneta bedkowska , 19.06.2015

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Dzikowski

    Leszek Dzikowski , 18.06.2015

    pychota :)!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili con carne z kurczaka  Chili con carne z kurczaka

Jeśli jesteś wielbicielem klasycznego chili con carne, wypróbuj również nasz pomysł na chili con carne z kurczaka. W tym przepisie mięso mielone wieprzowo-wołowe zastąpiliśmy delikatnym mięsem kurczaka. Do podania potrawy wykorzystaj nachos lub placki tortilli. Drobiowe chili con carne możesz podać także na ryżu. Jeżeli gotową potrawę posypiesz już na talerzu startym serem żółtym lub mozzarellą i chwilę podpieczesz w piekarniku, to dodatkowe doznania smakowe masz gwarantowane. Gdy planujesz przyjęcie, to chili con carne z kurczaka będzie znakomitym wyborem na danie główne. Możesz je ugotować rano lub nawet dzień wcześniej i odgrzać już po przyjściu gości. Dzięki temu zachwycisz wszystkich smakiem oraz swoją pomysłowością i unikniesz stresu, że nie zdążysz przygotować wszystkiego na czas. Same plusy!