Chili hawajskie z wołowiną i ananasem
łatwe
163 osoby zapisały
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
120 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
Krok 3
Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do potrawy. Zachowaj sok z zalewy.
Krok 4
Sok ananasowy wymieszaj z wodą tak, aby mieszanka miała 300 ml. Dodaj Fix Knorr, wymieszaj i wlej sos na patelnię z mięsem. Wszystko gotuj 5 minut.
Krok 5
Potrawę przelej do miseczki. Włóż na wierzch kilka chipsów nachos i podawaj. Możesz również dodać świeżą natkę kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chili hawajskie z wołowiną i ananasem
Wiele osób uważa, że chili con carne pochodzi z Meksyku. Tymczasem niektóre źródła podają, że danie to wywodzi się z Teksasu. Okazuje się jednak, że i inne stany Ameryki Północnej mają w menu własną wersję tej potrawki. Przenieś się z nami na gorące wyspy i stwórz hawajskie chili con carne z ananasem i wołowiną. Dodatek słodko-kwaśnego ananasa to oryginalny sposób na zmodyfikowanie klasycznego chili con carne z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą. Przygotowanie całości zajmie ci pół godziny i nie sprawi żadnych problemów. Pamiętaj, żeby zwracać uwagę na jakość mięsa, które kupujesz. Im lepszy jego gatunek, tym wspanialszy aromat dania. Ananas, świeży lub z puszki, nada mięsu soczystości i słodyczy. Danie to sprawdzi się zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na przepyszną potrawę z akcentem egzotycznym. Musisz spróbować.