Chili hawajskie z wołowiną i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

150 gramów

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do potrawy. Zachowaj sok z zalewy.

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - Krok 3

Krok 4

Sok ananasowy wymieszaj z wodą tak, aby mieszanka miała 300 ml. Dodaj Fix Knorr, wymieszaj i wlej sos na patelnię z mięsem. Wszystko gotuj 5 minut.

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - Krok 4

Krok 5

Potrawę przelej do miseczki. Włóż na wierzch kilka chipsów nachos i podawaj. Możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili hawajskie z wołowiną i ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili hawajskie z wołowiną i ananasem Chili hawajskie z wołowiną i ananasem

Wiele osób uważa, że chili con carne pochodzi z Meksyku. Tymczasem niektóre źródła podają, że danie to wywodzi się z Teksasu. Okazuje się jednak, że i inne stany Ameryki Północnej mają w menu własną wersję tej potrawki. Przenieś się z nami na gorące wyspy i stwórz hawajskie chili con carne z ananasem i wołowiną. Dodatek słodko-kwaśnego ananasa to oryginalny sposób na zmodyfikowanie klasycznego chili con carne z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą. Przygotowanie całości zajmie ci pół godziny i nie sprawi żadnych problemów. Pamiętaj, żeby zwracać uwagę na jakość mięsa, które kupujesz. Im lepszy jego gatunek, tym wspanialszy aromat dania. Ananas, świeży lub z puszki, nada mięsu soczystości i słodyczy. Danie to sprawdzi się zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na przepyszną potrawę z akcentem egzotycznym. Musisz spróbować.