Meksykańskie chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

836 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.

Meksykańskie chili con carne - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Meksykańskie chili con carne - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.

Meksykańskie chili con carne - Krok 3

Krok 4

Gotowe chili con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.

Meksykańskie chili con carne - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego chili możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Szach

    Adam Szach , 20.11.2017

    Bardzo Łatwe i BARDZO DOBRE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej