Ostre chilli con carne video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chilli con carne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
675 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

500 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chilli con carne - VIDEOOstre chilli con carne - VIDEO

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.