Ostre chilli con carne video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chilli con carne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
675 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

500 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chilli con carne - VIDEOOstre chilli con carne - VIDEO

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.