Ostre chilli con carne video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chilli con carne - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
675 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

264 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

500 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.

Ostre chilli con carne - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chilli con carne - VIDEOOstre chilli con carne - VIDEO

Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.