Składniki
400 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
500 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.

Krok 3
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4
Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.

Krok 5
Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.

Krok 6
Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej