
Składniki
ciasto:
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
125 mililitrów
nadzienie:
500 gramów
4 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory, zdejmij skórkę i posiekaj. Posiekaj chilli i cebulę.

Krok 2
Na patelni rozgrzej masło, dodaj cynamon, goździki, kardamon, posiekane papryczki chilli, cebulę, zmiażdżony czosnek, kurkumę oraz starty imbir i smaż około 5 minut, czasem mieszając.

Krok 3
Dodaj mięso i podsmaż chwilę. Dorzuć pomidory oraz Bulionetke wołową Knorr i smaż około 5 minut. Dodaj groszek i znowu smaż przez 5 minut.

Krok 4
Usuń duże cząstki przypraw, posyp garam masalą. Wystudź. Składniki ciasta połącz w misie. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 5
Ciasto podziel na 12 części, każdą rozwałkuj na koło o średnicy około 10 centymetrów.

Krok 6
Uformuj klasyczne pierogi, nadziewając je farszem.

Krok 7
Smaż pierogi w głębokim oleju, aż uzyskają złotobrązową barwę. Wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane jogurtem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej