Pierożki singharas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki singharas

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

257 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

574 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

125 mililitrów

nadzienie:

500 gramów

4 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, zdejmij skórkę i posiekaj. Posiekaj chilli i cebulę.

Pierożki singharas  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cynamon, goździki, kardamon, posiekane papryczki chilli, cebulę, zmiażdżony czosnek, kurkumę oraz starty imbir i smaż około 5 minut, czasem mieszając.

Pierożki singharas  - Krok 2

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż chwilę. Dorzuć pomidory oraz Bulionetke wołową Knorr i smaż około 5 minut. Dodaj groszek i znowu smaż przez 5 minut.

Pierożki singharas  - Krok 3

Krok 4

Usuń duże cząstki przypraw, posyp garam masalą. Wystudź. Składniki ciasta połącz w misie. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Pierożki singharas  - Krok 4

Krok 5

Ciasto podziel na 12 części, każdą rozwałkuj na koło o średnicy około 10 centymetrów.

Pierożki singharas  - Krok 5

Krok 6

Uformuj klasyczne pierogi, nadziewając je farszem.

Pierożki singharas  - Krok 6

Krok 7

Smaż pierogi w głębokim oleju, aż uzyskają złotobrązową barwę. Wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane jogurtem.

Pierożki singharas  - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej