Pierożki singharas

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

252 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

545 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

125 mililitrów

nadzienie:

500 gramów

4 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, zdejmij skórkę i posiekaj. Posiekaj chilli i cebulę.

Pierożki singharas  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cynamon, goździki, kardamon, posiekane papryczki chilli, cebulę, zmiażdżony czosnek, kurkumę oraz starty imbir i smaż około 5 minut, czasem mieszając.

Pierożki singharas  - Krok 2

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż chwilę. Dorzuć pomidory oraz Bulionetke wołową Knorr i smaż około 5 minut. Dodaj groszek i znowu smaż przez 5 minut.

Pierożki singharas  - Krok 3

Krok 4

Usuń duże cząstki przypraw, posyp garam masalą. Wystudź. Składniki ciasta połącz w misie. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Pierożki singharas  - Krok 4

Krok 5

Ciasto podziel na 12 części, każdą rozwałkuj na koło o średnicy około 10 centymetrów.

Pierożki singharas  - Krok 5

Krok 6

Uformuj klasyczne pierogi, nadziewając je farszem.

Pierożki singharas  - Krok 6

Krok 7

Smaż pierogi w głębokim oleju, aż uzyskają złotobrązową barwę. Wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane jogurtem.

Pierożki singharas  - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej