Pierożki singharas przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierożki singharas

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

256 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

555 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

125 mililitrów

nadzienie:

500 gramów

4 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, zdejmij skórkę i posiekaj. Posiekaj chilli i cebulę.

Pierożki singharas  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cynamon, goździki, kardamon, posiekane papryczki chilli, cebulę, zmiażdżony czosnek, kurkumę oraz starty imbir i smaż około 5 minut, czasem mieszając.

Pierożki singharas  - Krok 2

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż chwilę. Dorzuć pomidory oraz Bulionetke wołową Knorr i smaż około 5 minut. Dodaj groszek i znowu smaż przez 5 minut.

Pierożki singharas  - Krok 3

Krok 4

Usuń duże cząstki przypraw, posyp garam masalą. Wystudź. Składniki ciasta połącz w misie. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Pierożki singharas  - Krok 4

Krok 5

Ciasto podziel na 12 części, każdą rozwałkuj na koło o średnicy około 10 centymetrów.

Pierożki singharas  - Krok 5

Krok 6

Uformuj klasyczne pierogi, nadziewając je farszem.

Pierożki singharas  - Krok 6

Krok 7

Smaż pierogi w głębokim oleju, aż uzyskają złotobrązową barwę. Wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane jogurtem.

Pierożki singharas  - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki singharas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cynamonowy kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej