Przepisy na Smażone Potrawy | Przepisy.pl pixel

Smażone Dania

194 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (194)

Faworki (chrust)
ratingratingratingratingrating

664

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Głośno robi się o nich w okolicach tłustego czwartku. Koniec karnawałowych uciech ma smak słodkic...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

240

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie mięsa mielonego, jajka i tartej bułki z dodatkiem cebuli i przypraw daje po smażeniu n...
Siekanka
ratingratingratingratingrating

186

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz pomysłu na smaczny i szybki obiad? Siekanka z jajkiem to strzał w dziesiątkę. Przepisy na...
Roladki schabowe - VIDEO
ratingratingratingratingrating

280

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabow...
Sałatka meksykańska
ratingratingratingratingrating

206

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka meksykańska to pełna aromatów potrawa, która smakiem przeniesie cię wprost do gorącego M...
Meksykańskie krokiety z wołowiną
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Poznajcie nowe oblicze krokietów. Niech nie kojarzą się wyłącznie z nieśmiertelnym dodatkiem do c...
Chińskie sajgonki
ratingratingratingratingrating

120

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
55 min.
Sajgonki, nazywane również naleśnikami wiosennymi, to jedno z najpopularniejszych dań kuchni chiń...
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

138

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukając przepisu na doskonały obiad, wypróbuj piersi z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidor...
Placki po węgiersku
ratingratingratingratingrating

132

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem, czyli tak zwane placki po węgiersku, znaleźć można w me...
Burrito z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

150

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Tradycyjne burrito z mięsem mielonym to pszeniczna tortilla, w którą zawija się ostry farsz. Wari...
Sałatka gyros z kurczakiem i ogórkiem
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka gyros jest daniem, które świetnie sprawdzi się nie tylko na przyjęciach i spotkaniach w g...
Kuleczki porowe
ratingratingratingratingrating

99

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kuleczki porowe to świetny sposób na wykorzystanie tego popularnego warzywa. Miękkie w środku, o...
Zupa czosnkowa z boczkiem
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sekret zupy czosnkowej z boczkiem tkwi w jej zdecydowanym, lekko ostrawym smaku i idealnej, kremo...
Męskie placki
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce...
Sałatka gyros z kurczaka
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
Sałatka gyros z kurczaka to wyraziste danie, które przypadnie do gustu osobom lubiącym połączenie...
Sznycel po bawarsku z ziemniaczaną sałatką z jarmużem
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
34 min.
Szukasz alternatywy dla popularnego kotleta schabowego? Przyrządź sznycel po bawarsku. Chociaż w...
Naleśniki z cukinią i serem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Naleśniki kojarzą się zazwyczaj ze słodkim twarogowym nadzieniem i owocowymi dodatkami. Jednak ci...
Sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Niedzielny obiad nie może się obyć bez słusznej wielkości schabowego. Tym razem urozmaić go i pod...
Langosz z gulaszem wołowym
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
Czerwona, aromatyczna papryka, wyraziście doprawiony gulasz, mnogość smaków i kolorów na talerzu...
Kotleciki z kalafiora
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kotleciki z kalafiora są smaczne i przykuwają wzrok każdego łasucha. Jeśli znudziły ci się serwow...
Pieczone faszerowane polędwiczki wieprzowe suszonymi pomidorami i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Suszone pomidory to prawdziwie włoski dodatek do potraw. Mają wyrazisty słono-słodki smak – są py...
Ser w cieście
ratingratingratingratingrating

73

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli zastanawiasz się nad smaczną przekąską, którą można zaserwować na przyjęciu, to koniecznie...
Kartacze pieczarkowe
ratingratingratingratingrating

73

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i odstaw na 10 min.
Ryż na ostro
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Potrawy kuchni orientalnej są dziś niezwykle popularne. Charakteryzują się one oryginalnym i wyra...
Omlet ziemniaczany z wędzonką
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zwykły omlet może zamienić się w przepyszny konkretny obiad. Puszysta konsystencja dania przypadn...
Kurczak i brokuły z ryżem
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Często najprostsze dania są najlepsze – przekonaj się o tym, korzystając z przepisu na kurczaka z...
Szybki makaron chiński
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Szybko, ale za to rozmachem! Nie trzeba wyjeżdżać do dalekich Chin, żeby posmakować tamtejszej ku...
Zupa z bobu
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Zupa z bobu to niecodzienna propozycja na zupę krem. Przygotowana na bazie bulionu warzywno-mięsn...
Sałatka Gyros z sałatą lodową
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Chrupiąca, świeża sałata lodowa znakomicie łączy się z kawałkami kurczaka, cebulą, kwaśnymi ogórk...
Kotlety z marchewki
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Masz ochotę na drugie danie bez dodatku mięsa? Postaw na wyjątkowo smaczne i łatwe do zrobienia k...
Ryż z warzywami
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ryż z warzywami może stanowić kolorowe samodzielne danie, ale będzie też smacznym uzupełnieniem m...
Pieczony boczek
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pospolity boczek może stać się podstawą wystawnego dania obiadowego. Wystarczy, że kawałek chudeg...

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - SmażenieSmażenie

Apetyczny kotlet w panierce albo chrupiące placuszki ziemniaczane? Jedno jest pewne – te i inne przysmaki nie obejdą się bez smażenia. I choć robi ono dużo zamieszania, efekt zawsze „wart jest zachodu”. Jako że doskonale wiesz, że spalone lub nadmiernie przypieczone danie potrafi zepsuć nawet najlepszą recepturę, unikaj kulinarnych wpadek, pamiętając o naszych wskazówkach i przepisach. Patelnie w dłoń!

Dla kogo?

W smażonych potrawach bez wątpienia zagustują miłośnicy mięsnych specjałów. Proces smażenia wydobywa z mięsa zapach, nadaje soczystości i zapewnia chrupiącą skórkę. Ale ta technika nie jest zarezerwowana tylko i wyłącznie dla mięsożerców. Na patelni równie dobrze czują się warzywa. Podsmażany bakłażan bądź cukinia? To jest to!

Na jaką okazję?

Śniadanie, obiad czy kolacja? Tosty, mięsne kotlety oraz naleśniki - smażone dania są zawsze na tak! Gorące, chrupiące i aromatyczne. Niebo w gębie!

Czy wiesz, że?

Pora obalić mity! Smażenie też może być zdrowe. Wystarczy trzymać się kilku prostych zasad. Po pierwsze, dobór odpowiedniej patelni. Wybierz tę ceramiczną i dobrej jakości. Co więcej, możesz na niej smażyć bez użycia tłuszczu. Jeśli jednak musisz go zastosować, stosuj rozsądnie. Na koniec pamiętaj o odsączeniu potraw na papierowym ręczniczku.

Dla urozmaicenia:

Przystępując do smażenia, nie należy zapominać o wcześniejszym rozgrzaniu oleju czy ramy do smażenia. Bez tego się nie obejdzie. Jeśli przyrządzamy mięso w panierce, zadbajmy o to, by co kilka chwil potrząsnąć energicznie patelnią. Dzięki temu tłuszcz będzie miał możliwość rozprowadzić się równomiernie po całej powierzchni naczynia.