Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
łatwe
4469 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
400 gramów
150 gramów
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przyprawę z opakowania wymieszaj z olejem i łyżką wody.

Krok 2
Ser mozzarella i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Bazylię posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.

Krok 3
W piersi z kurczaka zrób wzdłuż nacięcie, tworząc kieszonkę. Piersi delikatnie rozbij na grubość ok. 2 cm, natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr oraz mieszanką przypraw połączoną z olejem, po czym wypełnij je przygotowanym farszem.

Krok 4
Bezpośrednio przed smażeniem każdą pierś rozłóż na płasko i umieść osobno na pergaminie. Zawiń go na końcach, a zachowasz czystą patelnię.

Krok 5
Mięso smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, przewracając co jakiś czas torebkę z mięsem. Sprawdź stopień wysmażenia. Jeśli pierś z kurczaka nie jest gotowa, wydłuż smażenie o kolejne kilka minut. Podawaj z sałatką z rukoli.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Szukając przepisu na doskonały obiad, wypróbuj piersi z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami. Delikatnie zarumienione białe mięso to jednak dopiero preludium tego, co czeka w środku. Ser mozzarella z suszonymi pomidorami to idealnie dobrana kulinarna para, zamieniająca zwykłe danie w coś wyjątkowego.
Dla kogo?
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami to danie doskonałe dla wszystkich fanów soczystych mięs o bogatym wnętrzu. Należysz do tego grona? Koniecznie uwzględnij w swoim jadłospisie pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, a będziesz cieszyć się prawdziwą ucztą smaków.
Na jaką okazję?
W kuchni, tak jak w życiu, nie może być nudno. Dlatego też wybieraj dodatki, które wprowadzą nieco urozmaicenia do domowego menu. Przygotowane z białego mięsa kieszonki, wypełnione smakowitym farszem, będą podstawą obiadu, który możesz wzbogacić tym, co lubisz najbardziej.
Czy wiesz, że?
Kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami zachwyca wnętrzem. Ten podpuszczkowy ser pochodzi z południowych Włoch. Całe szczęście dotarł również do Polski i możemy cieszyć się jego smakiem w dowolnym momencie! Poznaj walory mozzarelli, przyrządzając filet z kurczaka z suszonymi pomidorami.
Dla urozmaicenia:
Do kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami świetnie nadają się ziemniaki, a także wszystkie odmiany ryżu, zarówno białego, jak i brązowego. Całość dopełnić może też sałatka, na przykład na bazie rukoli, z pomidorkami koktajlowymi i świeżą papryką. Jeśli masz ochotę na coś bardziej tradycyjnego, sięgnij po surówkę z marchwi i selera.